Egyre többet utaznak a magyarok

Egyre többet utaznak a magyarok

2018. március 13. 09:02

Töretlenül nő az utasforgalom minden irányban, immár negyedik éve több ki- és beutazást regisztrálnak. Legszembetűnőbben a légikikötők utasszáma növekedett, különösen vidéken - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A negyedik negyedévben 829 millió eurót, éves szinten 3,3 milliárdot ért el az utasforgalom többlete, az előző évi bázishoz képest októbertől decemberig átlag fölött, 9,2 százalékkal emelkedett az utazási szolgáltatások egyenlege - írja a lap a  KSH Nemzetközi utazások jelentésére hivatkozva.

Jelentősen, 11 százalékkal nőtt a turisztikai célú beutazások száma Magyarországra, az ide látogató 12 millió külföldi a korábbinál 9 százalékkal többet, 427 milliárd forintot költött. A külföldre látogató magyarok 2017 utolsó három hónapjában 8,8 százalékkal többet fordítottak utazásaikra, mint 2016 negyedik negyedévében, az év egészét tekintve külföldi költéseik összege elérte a 816 milliárd forintot.

Tavaly 3,9 és 7,4 százalékkal nőtt a be- és kiutazások száma. A légi közlekedésben folyamatosan dőlnek meg a rekordok, Budapesten csaknem negyedével, a kis vidéki reptereken összességében 34 százalékkal nőtt az utasforgalom, Debrecenben pedig 41 százalékkal ugrott meg október-novemberben.

A magyarok tavaly 20,3 millió látogatást tettek külföldön, míg a külföldiek 55 millió alkalommal látogattak Magyarországra, és a korábbinál 7,2 százalékkal többet, átlagosan 15,2 ezer forintot költöttek naponta.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?