16 °C Budapest

Tengerpartra utazol? Erre mindenképp figyelj!

2018. február 21. 16:02

A fagyos téli hónapokban utazó magyarok egyre nagyobb része választja a forró, trópusi éghajlatú országokat úti célul. Nekik a január-február a főszezon, amikor is felkeresik Észak-Afrika, a Távol-Kelet, illetve Európán belül a Kanári-szigetek tengerpartjait, elsősorban pihenés céljával, mintsem aktív kikapcsolódásra. Az évszakváltó utazásnak is megvannak a hátulütői, de ezeket némi odafigyeléssel kiküszöbölhetjük.

A magyar utazók közül egyre többen választják úti céljának a tengerparti településeket télen is, elvégre egy fapados légitársasággal tett egzotikus út árban közel egyenlő lehet egy családi sítúrával.

A télből a nyárba utazás garantáltan emlékezetes marad, jobb esetben az örömök, nem a bosszúságok miatt. Pedig azokból is juthat bőven, ha nem készülünk tudatosan előre a kalandra. Egy téli, egzotikus utazás során az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni a Groupama Biztosító szerint:

1. Amikor kiválasztjuk a célországot, érdemes minél több információt gyűjteni az egészségügyi kockázatokról. Ha szükséges, vállaljunk be védőoltást, nem elfeledve, hogy ezeket az utazás előtt, időben kell megkapnunk. Ugyanígy fontos előre tájékozódni, hogy a csapvíz iható-e!

2. Célszerű egy kis elsősegély-csomagot összeállítani, amely tartalmazza az alapvető és a már állandóan használt szükséges gyógyszereket (fájdalomcsillapító, kalcium, sebtapasz, fertőtlenítőszer). Mivel nem vagyunk felkészülve az ilyen helyeken előforduló kivételesen erős napsugárzásra, így napégés elleni védelemre is készüljünk fel.

3. Ellenőrizzük személyes irataink érvényességét, nehogy a lejárt útlevél, személyi igazolvány miatt kelljen halasztani az utazást. Ahova kell vízum, számoljunk az ügyintézés átfutási idejével.

4. Nem minden tengerparton fogad bennünket hőség. Készüljünk fel az alkonyatot követő hűvösre, heves esőzésre vagy egyes országokban az ilyenkor szokásos erős szelekre. Tájékozódjunk az éghajlati sajátosságokról, melyek akár adott országon belül is különbségeket mutatnak!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. A távoli országokba utazók készüljenek reptéri átszállásra. A nemzetközi reptereken könnyű eltévedni, ezért érdemes a repterek honlapján elérhető térképeken előzetesen megtervezni a kapuk közötti útvonalat - főleg ha csak feszes tempóban érhető el a csatlakozás.

6. Az utazás előtt válasszunk megfelelő utasbiztosítást. Tengerentúli, egzotikus úti cél esetén mindenképpen érdemes emelt szintű szolgáltatást nyújtó utasbiztosítást kötni. Fontos tudni, hogy sokszor nem elég egy bankkártyába épített utasbiztosítás fedezete, de az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem jelent önmagában automatikusan biztosítékot, hiszen önrészt sok országban mindenképpen fizetni kell, magánkórházakban pedig nem fogadják el a kártyát fedezetként.

7. Az egyik legfontosabb, hogy utazás előtt ellenőrizzük, a célország szerepel-e a kormány által összeállított utazásra nem javasolt országok listáján. Ha igen, érdemes újratervezni az úti célt, és biztonságosabb helyszín után nézni, már csak azért is, mert baj esetén a tiltólistán szereplő országokban bekövetkezett károkra nem térítenek a biztosítók.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem