17 °C Budapest
Összeomlás a magyar utakon: ettől kapnak agyvérzést az autósok

Összeomlás a magyar utakon: ettől kapnak agyvérzést az autósok

2018. február 12. 17:00

Talán sokaknak meglepő lehet, de egy friss elemzés szerint Magyarországon nem a budapestiek ülnek a legtöbbet dugóban. Ami már kevésbé okozhat meglepetést, hogy a különböző kontinensek nagyvárosainak forgalma sokkalta több időt rabol el az emberek életéből, mint a hazai városokéi.

Az INRIX új elemzése szerint 2017-ben egy átlagos budapesti ingázó 24 órát volt kénytelen a dugóban ülve eltölteni. Ez egyáltalán nem tűni kevésnek, ugyanakkor ezzel az értékkel nem Budapest bizonyult a legforgalmasabb magyarországi városnak: Debrecenben 1 órával többet, 25 órát töltöttek dugókban az emberek. Az elemzésben szereplő magyar városok közül Nyíregyháza végzett a harmadik helyen a maga 21 órájával. A kelet-magyarországi várost Pécs követi 15 órával. Az összeállításban az utolsó helyen Kecskemét áll, furcsamód 0 órával.

Persze senki sem szereti, amikor az erős forgalom miatt képtelenség haladni, azonban ha a fenti értékeket összehasonlítjuk néhány nagyváros adataival, akkor azonnal kiderül, hogy a hazai állapotok még jóknak nevezhetőek. Ha a nemzetközi adatokat nézzük, akkor az elemzés szerint Los Angeles áll a lista élén, ahol 2017-ben 102 óra volt a dugóban eltöltött órák átlagos száma.

Ehhez képest a hatalmas dugóiról híres-hírhedt Moszkva csak a második helyen végzett a maga 91 órájával. A lista élén viszonylag kevés az európai város: Moszkván kívül London (74 óra), Párizs (69 óra) és Isztambul (59 óra) szerepel a legforgalmasabbak között.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?