Tényleg a márkás téli gumi a legjobb? Itt az ADAC friss tesztje

Tényleg a márkás téli gumi a legjobb? Itt az ADAC friss tesztje

2017. október 27. 13:00

Az időjárás ugyan még nem indokolja, hogy lecseréljük a nyári gumikat télire, érdemes azonban szétnézni a piacon, és készülni a cserére, hiszen néhány héten belül aktuálissá válik. Kijött a német autóklub tesztjének eredménye.

Az ADAC tesztje során a szakemberek törekedtek arra, hogy valós körülmények között vizsgálják a gumik teljesítményét, minden abroncsot kb. 450 kilométeren bekoptattak a próbák előtt. Erre azért van szükség, mert az új gumi felszíne nem nyújtja még a maximális tapadást, a gumik gyártása során használt úgynevezett formaleválasztó anyag miatt - erre azért van szükség, hogy az abroncs ne ragadjon bele a mintába. Ezt érdemes figyelembe venni új gumi felszereltetése esetén az utcai közlekedésben is, és eleinte óvatosabban közlekedni - írja a Totalcar.

Az összesített eredmények szerint a Continental WinterContact TS 860 a legjobb (tavaly ugyanerre az eredményre jutottak a tesztelők). Az értékelés szerint nagyon kiegyensúlyozott, nedves úton a legjobb, különösen jó havon és szárazon, ráadásul kedvező a fogyasztása is.

A második helyen az Esa+Tecar Super Grip 9 végzett, szintén kiegyensúlyozott, jégen és fogyasztásban a legjobb. A harmadik helyet a Kleber Krisalp HP3 szerezte meg. A teljes lista az ADAC holnapján elérhető.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?