2 °C Budapest

Most kapaszkodj meg: 20 ezerből viheted tengerhez nyaralni a családot

2017. július 2. 07:07

Ugyan az előfoglalás során lehet nagy akciókba futni, azonban még mindig sokan esküsznek a last minute utakra. Ezek gyakran jelentősen olcsóbbak, mintha néhány hónappal az út előtt intézzük a foglalást. Összegyűjtöttük, hogy hol találjuk most a legjobb akciós utakat, nem árt felkészülni: van, ahol már minden hely betelt.

Alapvetően két módon terveznek nyaralást a magyarok: van, aki már hónapokkal előre lefoglalja az utazást és vannak, akik kifejezetten a last minute utakat lesik (vagy legalábbis az utolsó pillanatra hagyják a foglalást). Már írtunk a tippekről-trükkökről, amelyek ilyenkor jól jönnek, most pedig a konkrét last minute ajánlatokból csemegéztünk.

Görögország mindenek előtt

A horvát és az olasz tengerpart után a legnépszerűbb úti cél idén Görögország, ráadásul a gazdasági problémák miatt idén kivételesen olcsó ajánlatokat is találhatunk a Balkán déli csücskén.

Az Ibusz repülős, buszos és egyéni utakat is szervez az országba, így a hosszú buszozást akár repülővel is kiválthatjuk, de választhatjuk a saját autónkat is.

Korfun például fejenként 20 ezer forintból (80 ezer forint egy két gyerekes családnál) tölthetünk el egy hetet egy apartmanban, amire az utazás és az ellátás költségei persze még rájönnek,

ha pedig az utazási iroda repülőjét választjuk, akkor ez 50 ezer forintba kerül (200 ezer forint egy két gyerekes családnál).

Hasonló opciókból választhatunk, ha szicíliai Taorminába utazunk, ahol nemrég a világ vezetői is összegyűltek, nem mellesleg pedig az olasz sziget egyik kiránduló paradicsoma. Ha a repülőt választjuk, akkor 160 ezer forint az út fejenként, míg egyénileg utazva csupán 90 ezer forint. Ha egy két gyerekes családdal számolunk, akkor így 640, illetve 360 ezer forintra jön ki a teljes út.

A Neckermann is szervez utakat Görögországba, Rhodoszon most két fős hotelszobában 231 ezer forintból nyaralhatunk. Ez még az utazási iroda bolgár tengerparti útjánál is olcsóbb, ami 278 ezer forintba kerül. Mindkét ajánlat repülős, az viszont nincs feltüntetve, hogy mindez mennyibe kerül, ha gyerekekkel utaznánk.

Az Aelous repülős zakynthoszi útja apartmanban 273 ezer forintért van meghirdetve, amiben benne van a repülő két felnőtt és két gyerek részére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Télen-Nyáron utazási irodánál viszont a legtöbb ajánlatot már elvitték a görög szigetre. Találunk viszont szabad apartmanokat Bibionéba, amely már 213 ezer forinttól elvihető az egész családnak (továbbra is a két gyerekkel, két felnőttel számoltunk), igaz, ide magunknak kell megoldani az utazást.

Félnek a magyarok a terrortól?

Korábban már megerősítették a Pénzcentrumnak az utazási irodák, hogy a magyar turisták kezdenek visszatérni a terrorizmus által sújtott nyaralóhelyekre, ami többek között az alacsony áraknak is köszönhető.

Az egész családot elvihetjük félpanziós ellátásra Törökországba 451 ezer forintért, de az all inclusive ellátás sem sokkal drágább, mindössze 555 ezer forintot kérnek ezért a Télen-Nyáronnál.

Észak-Ciprus is egyre népszerűbb, ide félpanziós ellátással (hotelbe) 477 ezer forintért vihetjük el a családot, a Kartago Tours repülővel visz minket a szigetre. Két éve terrortámadás helyszíne is volt a tunéziai Sousse tengerpartja, ahova az utazási iroda most (nem véletlenül) jutányos áron, 371 ezer forintért visz el minket, all inclusive ellátással.

A szintén veszélyesnek tartott Egyiptomot is választhatjuk, igaz, a Kartago Tours a kevésbé fenyegetett Hurghadabába vihet minket. Itt 574 ezer forintért kap all inclusive ellátást egy kétgyerekes család.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm