2 °C Budapest
Budapestiek figyelem! Ma két óránként lezárnak egy hidat

Budapestiek figyelem! Ma két óránként lezárnak egy hidat

2017. április 5. 08:17

A mai CEU megmaradása melletti tüntetésen, a Parlament előtt hangzott el, hogy a tüntetések nem érnek véget: szerdán reggel nyolckor jelképesen lezárják a Szabadság hidat, majd 2 óránként egy másikat, aztán ha elfogytak, kezdik újból. Az Index most annak járt utána, hogy kik állnak az akció mögött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Frissítés: Elmaradt a Szabadság híd lezárása, mivel csak 4 rendőr, 40 újságíró és 8 tüntető volt jelen. A következő hídlezárási próbálkozást 10 órakor, a Lánchídon tartották volna, 12-kor pedig az Erzsébet hidat zárták volna le, de 8:15-kor Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta a hídlezárást.

A vasárnapi és keddi tüntetést szervező Oktatási Szabadságot csoport sajtósa szerint ezt tőlük teljesen függetlenül hirdették meg. Amint ők meghirdetik a következő akciójukat vagy tüntetésüket, azonnal értesítenek majd róla mindenkit.

Jó, de akkor kik szervezik?

Büki Zoltán és a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság. Bükit főleg a 2015-ös autós blokádjairól ismerheti, nekem legkedvesebb emlékem a HAJ-pártos akciója. Egy csodás pukkantással alapították meg a Híd A Jövőbe Pártot, sajnos ez volt az egyetlen megmozdulásuk.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2022. január 16. vasárnap
Gusztáv
2. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?