25 °C Budapest
Nagy meglepetés érhet hétfőn, ha 3-as metróval utazol

Nagy meglepetés érhet hétfőn, ha 3-as metróval utazol

2017. március 19. 09:00

A BKV hétfőn forgalomba állítja a 3-as metró vonalán az első felújított szerelvényt, amely már aznap utasokat is szállít - írja a Magyar Nemzet.

Eddig összesen öt, egyenként hat kocsiból álló szerelvényt szállítottak Moszkvából Budapestre, és áprilisig mindet "befogják". A korábbi közbeszerzésen nyertes orosz cégnek, a Metrowagonmasnak két év alatt 69 milliárd forint értékben 37 szerelvényt kell felújítania. A felújítottakra az oroszok harminc év garanciát vállaltak.

Március 20-án, hétfőn a BKV forgalomba állítja a 3-as metró vonalán az első felújított szerelvényt, amely már aznap utasokat is szállít

- közölte Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Elmondta: eddig összesen öt, egyenként hat kocsiból álló szerelvényt szállítottak Moszkvából Budapestre, s áprilisig mindet "befogják". A korábbi közbeszerzésen nyertes orosz cégnek, a Metrovagonmasnak két év alatt 69 milliárd forint értékben 37 szerelvényt kell felújítania. A felújítottakra az oroszok végül 30 éves garanciát vállaltak. A közlekedési hatóság január 10-én valamennyi metrókocsinak zöld jelzést adott, azaz kiadta a típusengedélyt. A járműveknek az üzemi teszteket követően ezer kilométeres tartampróbán kell igazolniuk, hogy alkalmasak a vasúti forgalomban való közlekedésre. A régi, közel három évtizedes szerelvények gyakran kigyulladtak, füstöltek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15