-1 °C Budapest

A vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el: jön a szabályozás

Pénzcentrum
2016. december 5. 09:01

A közösségi szálláshelykiadás szabályozását indokoltnak tartja a kormányzat, de nem lehet cél a teljes ellehetetlenítés - írja a Magyar Idők.

Egy tanulmány szerint a tavaly Budapesten eltöltött külföldi vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el, ezzel is indokolják, hogy szükség lenne az egyenlő versenyfeltételekre. A közösségi szálláshelykiadás szabályozását azonban nem feltétlenül egy másik piaci szereplő, azaz a szállodaipar érdekei mentén kell alakulnia - mondta a lapnak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az egyre jelentősebb bevételeket elérő közösségi szálláshelyek, ismertebb nevén az Airbnb-lakáskiadás rendezetlensége kapcsán.

A fogyasztók biztonsága, a minőségi szolgáltatás és az adózási fegyelem között kell egyensúlyt teremteni az ügynökség szerint, de ez nem szólhat arról, hogy adminisztratív eszközökkel lehetetlenítsék el ezt az új típusú magánszálláshely-kiadó tevékenységet. Az MTÜ úgy látja, hogy az egyre népszerűbb, a turisták számára vonzó, ami adott esetben két-három napnál is hosszabb idejű tartózkodást, és ezzel járó költekezést eredményez.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm