12 °C Budapest
A vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el: jön a szabályozás

A vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el: jön a szabályozás

Pénzcentrum
2016. december 5. 09:01

A közösségi szálláshelykiadás szabályozását indokoltnak tartja a kormányzat, de nem lehet cél a teljes ellehetetlenítés - írja a Magyar Idők.

Egy tanulmány szerint a tavaly Budapesten eltöltött külföldi vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el, ezzel is indokolják, hogy szükség lenne az egyenlő versenyfeltételekre. A közösségi szálláshelykiadás szabályozását azonban nem feltétlenül egy másik piaci szereplő, azaz a szállodaipar érdekei mentén kell alakulnia - mondta a lapnak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az egyre jelentősebb bevételeket elérő közösségi szálláshelyek, ismertebb nevén az Airbnb-lakáskiadás rendezetlensége kapcsán.

A fogyasztók biztonsága, a minőségi szolgáltatás és az adózási fegyelem között kell egyensúlyt teremteni az ügynökség szerint, de ez nem szólhat arról, hogy adminisztratív eszközökkel lehetetlenítsék el ezt az új típusú magánszálláshely-kiadó tevékenységet. Az MTÜ úgy látja, hogy az egyre népszerűbb, a turisták számára vonzó, ami adott esetben két-három napnál is hosszabb idejű tartózkodást, és ezzel járó költekezést eredményez.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?