31 °C Budapest
A vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el: jön a szabályozás

A vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el: jön a szabályozás

Pénzcentrum
2016. december 5. 09:01

A közösségi szálláshelykiadás szabályozását indokoltnak tartja a kormányzat, de nem lehet cél a teljes ellehetetlenítés - írja a Magyar Idők.

Egy tanulmány szerint a tavaly Budapesten eltöltött külföldi vendégéjszakák ötödét az Airbnb vitte el, ezzel is indokolják, hogy szükség lenne az egyenlő versenyfeltételekre. A közösségi szálláshelykiadás szabályozását azonban nem feltétlenül egy másik piaci szereplő, azaz a szállodaipar érdekei mentén kell alakulnia - mondta a lapnak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az egyre jelentősebb bevételeket elérő közösségi szálláshelyek, ismertebb nevén az Airbnb-lakáskiadás rendezetlensége kapcsán.

A fogyasztók biztonsága, a minőségi szolgáltatás és az adózási fegyelem között kell egyensúlyt teremteni az ügynökség szerint, de ez nem szólhat arról, hogy adminisztratív eszközökkel lehetetlenítsék el ezt az új típusú magánszálláshely-kiadó tevékenységet. Az MTÜ úgy látja, hogy az egyre népszerűbb, a turisták számára vonzó, ami adott esetben két-három napnál is hosszabb idejű tartózkodást, és ezzel járó költekezést eredményez.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?