20 °C Budapest
Jobb, ha holnap inkább elkerülöd a 3-as metrót

Jobb, ha holnap inkább elkerülöd a 3-as metrót

MTI
2016. november 12. 15:03

Leállítja a BKV a 3-as metrót vasárnap reggeltől vasárnap délig a vonal déli szakaszán, mert pénteken megsérült egy kitérő alkatrésze - közölte a BKV szombaton.

A közlekedési társaság azt írta, bár az érintett pályaszakasz sebességkorlátozás bevezetésével közlekedésre most is alkalmas, a szakemberek a hibás alkatrész cseréje mellett döntöttek.

A BKV kifejtette: pénteken a korábban már elrendelt fokozott pályafelügyeleti bejárás során az egyik kitérő egyik alkatrészén repedést észleltek a szakemberek. Emiatt a Nagyvárad térnél 25 kilométeres maximális sebességet írtak elő. Ilyen esetre korábban is volt már példa - olvasható a BKV közleményében.

Emlékeztettek, hogy 2012 és 2015 között a teljes vonalon kicserélték a vágányokat, de a kitérőket ebben az időszakban nem cserélték, mivel ezt sem azok műszaki állapota, sem használatuk jellege, gyakorisága nem indokolta.

Az üzem leállítása miatt a metrók helyett pótlóbuszok közlekednek a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest végállomás között.
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?