13 °C Budapest

Itt szórták el pénzüket a SZÉP-kártyások az utolsó hosszú hétvégén

2016. november 11. 19:01

Pihenéssel töltötték az OTP SZÉP kártya birtokosai a november eleji hosszú hétvégét. A legnépszerűbb vidéki régiók rangsorában - a nyári időszakhoz képest - azonban változás történt, hiszen a Balatoni régiót a Nyugat-Dunántúli és az Észak-Magyarországi Régió is megelőzte a novemberi hosszú hétvégén.

Az OTP SZÉP kártyákról év eleje óta összesen több mint 62 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Ez időarányosan közel 15 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az eddigi trendekhez hasonlóan a hosszú hétvégék idén is népszerű időszaknak számítanak a családok körében. A novemberi négy napos hétvége alatt mintegy 850 millió forintot fordítottak pihenésre a kártyabirtokosok. A legnépszerűbb régió továbbra is a budapesti volt. A költések 22 százalékát itt regisztrálta a Pénztárszolgáltató.

A vidéki régiók közül az Észak-Magyarországi Régiót látogatták leginkább a magyarok. A négy nap alatt összesen mintegy 125 millió forintnyi juttatást használtak fel itt, ez pedig a hosszú hétvégés költések 15 százalékát teszi ki.

Örömmel látjuk, hogy az SZÉP kártya ilyen jelentős szerepet tölt be a hazai szálloda- és vendéglátóipar élénkítésében. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 1 000 000 munkavállaló a hosszúhétvégék alkalmával sem felejtik otthon a SZÉP kártyájukat, hogy segítségével feltöltődjenek a hétköznapokra. A kártya belföldi turizmusra gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan, hiszen csak a négynapos hosszú hétvégén napi több mint 210 millió forint növelte a hazai turizmus bevételeit

- mondta el Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatást, a SZÉP kártyát jövőre is kedvezményes adózás mellett adhatják a munkáltatók. Az OTP SZÉP kártya népszerűsége a munkavállalók körében továbbra is töretlen. Ez nem véletlen, hiszen a 29 000 elfogadóhelyen összesen több mint 53 000 felhasználási lehetőség áll rendelkezésükre, hogy pihenésre, étkezésre vagy akár a téli vakációjuk szállásának lefoglalására használják felhalmozott juttatásaikat

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem