0 °C Budapest

Itt szórták el pénzüket a SZÉP-kártyások az utolsó hosszú hétvégén

2016. november 11. 19:01

Pihenéssel töltötték az OTP SZÉP kártya birtokosai a november eleji hosszú hétvégét. A legnépszerűbb vidéki régiók rangsorában - a nyári időszakhoz képest - azonban változás történt, hiszen a Balatoni régiót a Nyugat-Dunántúli és az Észak-Magyarországi Régió is megelőzte a novemberi hosszú hétvégén.

Az OTP SZÉP kártyákról év eleje óta összesen több mint 62 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Ez időarányosan közel 15 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az eddigi trendekhez hasonlóan a hosszú hétvégék idén is népszerű időszaknak számítanak a családok körében. A novemberi négy napos hétvége alatt mintegy 850 millió forintot fordítottak pihenésre a kártyabirtokosok. A legnépszerűbb régió továbbra is a budapesti volt. A költések 22 százalékát itt regisztrálta a Pénztárszolgáltató.

A vidéki régiók közül az Észak-Magyarországi Régiót látogatták leginkább a magyarok. A négy nap alatt összesen mintegy 125 millió forintnyi juttatást használtak fel itt, ez pedig a hosszú hétvégés költések 15 százalékát teszi ki.

Örömmel látjuk, hogy az SZÉP kártya ilyen jelentős szerepet tölt be a hazai szálloda- és vendéglátóipar élénkítésében. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 1 000 000 munkavállaló a hosszúhétvégék alkalmával sem felejtik otthon a SZÉP kártyájukat, hogy segítségével feltöltődjenek a hétköznapokra. A kártya belföldi turizmusra gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan, hiszen csak a négynapos hosszú hétvégén napi több mint 210 millió forint növelte a hazai turizmus bevételeit

- mondta el Kuhárszki András, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Az egyik legnépszerűbb béren kívüli juttatást, a SZÉP kártyát jövőre is kedvezményes adózás mellett adhatják a munkáltatók. Az OTP SZÉP kártya népszerűsége a munkavállalók körében továbbra is töretlen. Ez nem véletlen, hiszen a 29 000 elfogadóhelyen összesen több mint 53 000 felhasználási lehetőség áll rendelkezésükre, hogy pihenésre, étkezésre vagy akár a téli vakációjuk szállásának lefoglalására használják felhalmozott juttatásaikat

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?