Idén 90 ezer gyermek nyaralt Erzsébet-táborban

Idén 90 ezer gyermek nyaralt Erzsébet-táborban

MTI
2016. augusztus 26. 20:02

Idén 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatással valósultak meg a programok, jövőre pedig közel húsz százalékkal több forrást, mintegy 5,2 milliárd forint központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és egyéb programok lebonyolítására a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Idén a három Erzsébet-táborban - Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivón - a vakációzó gyerekek kilencven százaléka jelképes, ezerforintos önrész mellett térítésmentesen táborozhatott. Számukra 73 tematikus tábort, napi többszöri étkezést, kulturális és szabadidős programokat biztosítottak. A résztvevők között a szervezők tájékoztatása szerint gyermekvédelmi gondoskodásban élő, speciális nevelési igényű, határon túli, fogyatékkal-, veleszületett szív-, illetve reumatikus betegséggel élő, daganatos betegségből gyógyuló, valamint siket- és nagyothalló gyerekek is voltak.

Novák Katalin szerint idén is sok esetben olyan gyerekek tudtak eljutni akár a Balaton partjára, akár az ivói táborba, vagy éppen a napközis táborokba, akiknek erre egyébként nem lenne lehetősége nyaralni. A napközis táborokat idén a korábbinál nagyobb számban, országosan négyszáz helyszínen hétszáznegyven alkalommal rendeztek. Ezekben hétfőtől péntekig napközben biztosítottak ellátást és programokat a gyerekeknek.  Az államtitkár hangsúlyozta: 

bár a nyári táborok lezárultak, ősszel osztálykirándulás jellegű táborokat is rendeznek. Az őszi kalandtáborok keretében közel kilencezer gyereknek lesz lehetősége a szünidőt Zánkán vagy Fonyódligeten tölteni az Erzsébet-táborokban.

Az Erzsébet-táborokban az elmúlt öt évben közel négyszázezer gyerek üdülhetett.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18