1 °C Budapest

Ezek az ország legjobb gyógyfürdői: százezer magyar már döntött

2016. augusztus 2. 17:30

Augusztus végéig lehet leadni a voksokat "Az Év Fürdője 2016" közönségszavazáson; a magyarországi fürdők legnagyobb versenyén idén közel 200 fürdő állt rajthoz. Az első félévben egyébként rendkívül jól teljesítettek a hazai fürdők, az üzemeltetők 3-5 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak a nyári főszezonban.

Lapértesülések szerint az első félévben átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek több vendéget a hazai fürdők, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában. Az üzemeltetők ráadásul arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz, ami akár 3 százalékos árbevétel-növekedésben is lecsapódhat.

A strandok árbevételük hatvan-hetven százalékát nyáron, két-három hónap alatt érik el, ezért működésük szempontjából nagyon fontos az időjárás

- nyilatkozta nemrég Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

A rendelkezésre álló információk szerint a fürdők többsége idén a szinten tartó fejlesztésekre koncentrált annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vendégeket kiszolgálni. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést (ezek jellemzően kisebb medence- és csúszdafejlesztést jelentenek), például Zalakaroson és Sárváron; Budapesten pedig új fürdőegységként július közepén adták át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

Juhász Szabolcs az idei árak kapcsán korábban úgy nyilatkozott, hogy tavalyhoz képest a fenntartók kisebb áremelést hajtottak végre. E szerint idén a felnőtt belépők kétezer forint környékéről indulnak, míg családi belépőt 5 ezer forinttól kezdődően válthatnak a fürdőzni vágyók. A gyerekek, nyugdíjasok pedig jellemzően 20-30 százalékos diszkonttal juthatnak be a létesítményekbe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Díjazzák a legjobbakat!

Augusztus végéig lehet leadni a voksokat "Az Év Fürdője 2016" közönségszavazáson; sajtóhírek szerint már eddig is közel százezren szvaztak. A versenyben ezúttal is azok a fürdők vesznek részt, amelyekben legalább egy medence van, ami nem úszó vagy tanmedence. A létesítmények, a kiegyensúlyozott verseny vezérelve alapján az idei évben is három kategóriában versenyeznek:

  • Az Év Fürdője 2016.
  • Az Év Feltörekvő Fürdője 2016.
  • A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016.

A magyarországi fürdők legnagyobb versenyén idén is közel 200 fürdő állt rajthoz. Mivel 2015-ben, kiélezett versenyben, 128 ezer szavazótól mintegy 170 ezer szavazat érkezett a fürdőkre, így megjósolni is nehéz, idén melyik egység lesz a fürdőzők kedvence. Alábbi szavazásunkban mi most arra vagyunk kíváncsiak, neked melyik a kedvenced, kategóriától függetlenül, a tavalyi megyei győztesek közül.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 30. csütörtök
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem