17 °C Budapest
Ezek az ország legjobb gyógyfürdői: százezer magyar már döntött

Ezek az ország legjobb gyógyfürdői: százezer magyar már döntött

2016. augusztus 2. 17:30

Augusztus végéig lehet leadni a voksokat "Az Év Fürdője 2016" közönségszavazáson; a magyarországi fürdők legnagyobb versenyén idén közel 200 fürdő állt rajthoz. Az első félévben egyébként rendkívül jól teljesítettek a hazai fürdők, az üzemeltetők 3-5 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak a nyári főszezonban.

Lapértesülések szerint az első félévben átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek több vendéget a hazai fürdők, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában. Az üzemeltetők ráadásul arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz, ami akár 3 százalékos árbevétel-növekedésben is lecsapódhat.

A strandok árbevételük hatvan-hetven százalékát nyáron, két-három hónap alatt érik el, ezért működésük szempontjából nagyon fontos az időjárás

- nyilatkozta nemrég Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

A rendelkezésre álló információk szerint a fürdők többsége idén a szinten tartó fejlesztésekre koncentrált annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vendégeket kiszolgálni. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést (ezek jellemzően kisebb medence- és csúszdafejlesztést jelentenek), például Zalakaroson és Sárváron; Budapesten pedig új fürdőegységként július közepén adták át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

Juhász Szabolcs az idei árak kapcsán korábban úgy nyilatkozott, hogy tavalyhoz képest a fenntartók kisebb áremelést hajtottak végre. E szerint idén a felnőtt belépők kétezer forint környékéről indulnak, míg családi belépőt 5 ezer forinttól kezdődően válthatnak a fürdőzni vágyók. A gyerekek, nyugdíjasok pedig jellemzően 20-30 százalékos diszkonttal juthatnak be a létesítményekbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Díjazzák a legjobbakat!

Augusztus végéig lehet leadni a voksokat "Az Év Fürdője 2016" közönségszavazáson; sajtóhírek szerint már eddig is közel százezren szvaztak. A versenyben ezúttal is azok a fürdők vesznek részt, amelyekben legalább egy medence van, ami nem úszó vagy tanmedence. A létesítmények, a kiegyensúlyozott verseny vezérelve alapján az idei évben is három kategóriában versenyeznek:

  • Az Év Fürdője 2016.
  • Az Év Feltörekvő Fürdője 2016.
  • A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016.

A magyarországi fürdők legnagyobb versenyén idén is közel 200 fürdő állt rajthoz. Mivel 2015-ben, kiélezett versenyben, 128 ezer szavazótól mintegy 170 ezer szavazat érkezett a fürdőkre, így megjósolni is nehéz, idén melyik egység lesz a fürdőzők kedvence. Alábbi szavazásunkban mi most arra vagyunk kíváncsiak, neked melyik a kedvenced, kategóriától függetlenül, a tavalyi megyei győztesek közül.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?