29 °C Budapest
Őrületes dugók: teljesen lezárják a taxisok Budapestet

Őrületes dugók: teljesen lezárják a taxisok Budapestet

2016. április 23. 15:05

A januári tüntetéshez képest tízszer annyian zárhatják le Budapestet, nagyjából ezer taxis csatlakozik a forgalomlassító demonstrációhoz - írja a Népszabadság.

A januári százzal szemben kedden ezer taxis tart forgalomlassító felvonulást Budapesten az Uber ellen - a Népszabadság szerint erről állapodtak meg taxis érdekvédelmi szervezetek csütörtök este. Terveik szerint kedden reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeznének a sofőrök, majd innen a Széchenyi térre hajtanának a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között érne véget, a szervezők a rendőrségi engedélyeket már meg is kérték.

A taxisok közti egyeztetés az egyik legnagyobb fuvarszervező cég irodájában zajlott, és régen látott egységesség alakult ki a piaci szereplők között. Ezt mutatja az is, hogy a korábbi alkalmakkal ellentétben egyik cég sem tiltja a megmozduláson való részvételt - éppen emiatt remélik a szervezők, hogy

legalább 1000 autó fog összegyűlni a Hősök terén.

Gottlieb Géza, a januári tüntetés egyik szervezője elmondta, nem szeretné, ha annyira elharapóznának az indulatok, mint az első Uber-ellenes megmozdulás alkalmával, azonban úgy véli, hogy 1000 autó felvonulásának sokkal durvább forgalomlassító hatása lesz.

És hogy mire akarják felhívni a figyelmet a taxisok, miután már a korábbi lobbizásuk is célba ért a kormánynál? Arra, hogy szerintük a kormány ígérete ellenére - néhány látványos rendszámlevételtől eltekintve - semmi nem történt. A taxisok úgy látják, változatlanul több olyan vállalkozás működik az országban, amely a jelenlegi személyszállítási törvénnyel ellentétes módon működik. És Gottlieb Géza szerint nem csak az Uberről van szó, az összes olyan vállalkozás ellen szól akciójuk, amelyik a szürke vagy a fekete zónában szolgáltatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22