27 °C Budapest
Tengerpartokon csaphatnak le a terroristák: itt sem vagy biztonságban

Tengerpartokon csaphatnak le a terroristák: itt sem vagy biztonságban

2016. április 19. 18:03

Mozgóárusoknak adhatják ki magukat európai üdülőhelyeken a terroristák a hírszerzési forrásokra hivatkozó Bild szerint. Mallorcán az Iszlám Államnak toborzó marokkói férfit tartóztattak le, Németországban menekültszállásokra támadó feltételezett terroristákat - írja az Index.

Az európai tengerpartokon csaphat le az Iszlám Állam

A Bild a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) értesülésére hivatkozva ír arról, hogy európai üdülőhelyek lehetnek a terroristák új célpontjai. A lap szerint a BND-t az olasz hírszerzés arról tájékoztatta, hogy mozgóárusnak álcázott terroristák öngyilkos merényleteket követhetnek el olaszországi, spanyolországi és franciaországi tengerparti üdülőhelyeken. A feltételezett forgatókönyv alapján a merénylők tömött strandokon automata fegyverrel lövöldözni kezdenek, majd működésbe hozzák a testükre erősített robbanószerkezetet.

A BND egy magas beosztású munkatársa a lapnak azt mondta, "A strandokat alig lehet védeni". Az olasz hírszerzés szerint a támadók Szenegálból érkezhetnek, az Iszlám Állammal szövetséges Boko Haram támogatói lehetnek. Olasz sajtóértesülések szerint a lehetséges terroristák szenegáli kereskedők közül kerülhetnek ki, akik rendszeresen utaznak Afrika és Olaszország között legálisan. Az Iszlám Állam legutóbb tavaly júniusban követett el a vázoltakhoz hasonló merényletet: a Földközi-tenger egyik legnépszerűbb észak-afrikai üdülőhelyén, a tunéziai Szúszában 38 külföldi turistát lőtt le egy terrorista.

Az Iszlám Államnak toborzott Mallorcán

Letartóztattak a spanyol hatóságok egy Mallorcán élő marokkói férfit, aki a gyanú szerint terrortámadásokra készült Spanyolországban és már országokban. A férfi az Iszlám Állam soraiba próbált tagokat toborozni online és személyesen. A férfi emellett az új tagok elutazását is segítette a konfliktuszónába. Az utóbbi hónapokban több embert is letartóztattak az Iszlám Államhoz fűződő kapcsolatuk miatt.

Feltételezett terroristákat vettek őrizetbe Németországban

A hatóságok gyanúja szerint menekültszállásokat támadtak meg írja a Spiegel Online. A 18 és 39 év közötti négy férfit és egy nőt a szászországi Freitalban tartóztatták le, ahol tavaly több menekültellenes támadás és tüntetés is volt. Terrorista szervezet alakításával, gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel gyanúsítják őket. A csoport számlájára írnak egyebek mellett támadásokat menedékkérőket befogadó állomások ellen, és azt, hogy felrobbantották a Baloldal egy helyi politikusának autóját. A magát Bürgerwehr FTL/360-nak nevező csoport két feltételezett vezetőjét már korábban letartóztatták.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?