Így táborozhat a gyerek fillérekből: csak sietni kell érte

Így táborozhat a gyerek fillérekből: csak sietni kell érte

2016. április 15. 11:33

Idén is folytatódik az Erzsébet-program, vagyis több tízezer gyerek táborozhat kedvezményesen tavaszi, nyári és őszi turnusokban. A táborok mindössze 1000-2000 forintba kerülnek a hátrányosabb helyzetű gyerekeknek, de érdemes sietni, mert hamar elfogyhatnak a helyek. Mutatjuk a pályázási feltételeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tegnapi naptól lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira. A jelentkezést csak elektronikus úton nyújthatjuk be, de válogathatunk tavaszi kalandtáboros, a nyári általános és tematikus,  valamint az őszi kalandtáboros pályázatok közül is.

Míg a tavaszi és ősz táborokra csoportosan lehet pályázni, addig a nyári táboroknál egyéni jelentkezésre is van lehetőség. Tavasszal 10 ezren juthatnak el Fonyódligetre vagy Zánkára, a nyári táborokba 30 ezer gyerek kapcsolódhat ki, ősszel pedig további 10 ezer iskolás mehet év eleji kedvezményes kirándulásra a Balaton partján.

Meddig lehet jelentkezni?

A táborokra a létszámkeret kimerüléséig lehet jelentkezni, vagy legfeljebb:

  • A tavaszi táborok 6 turnusban lesznek: május 16. - június 4. között; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással, a jelentkezési határidő: április 29.
  • A nyári táborból 10 turnus lesz: június 19. - augusztus 26. között; vasárnapi érkezés, pénteki távozás; a jelentkezési határidő: április 25.
  • Az őszi táborból pedig 7 turnus lesz: szeptember 5-28. között; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással; a jelentkezési határidő: július 1.

Mik a feltételek?

A tavaszi és az őszi táborokra alap- és középfokú oktatási intézmények jelentkezhetnek, kizárólag 10 fős gyermekcsoportokkal. Egy intézmény több pályázatot is beadhat, de egy adatalapon legfeljebb csak öt csoportra nyújtható be a pályázat. Fontos, hogy a diákok ne legyenek 8 évesnél fiatalabbak és idén még ne töltsék be a 19. életévüket.

A tavaszi és őszi táborokban 3 napot tölthetnek el a gyerekek, ehhez 1000 forint önerő befizetésére van szükség.

A nyári táborok 6 napig tartanak és ezért tábortól függően 1000 - 2000 forintot kell befizetnünk, ha a pályázó családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér összegét.Azokban a családokban, ahol az egy főre jutó jövedelem ennél több az önrész már 10 000 forint gyermekenként.

Milyen programok lesznek?

A tervezett programok között szerepelnek kézműves- és sportfoglalkozások, színházi előadások, kirándulások, kalandpark és kutyaterápiás programok is.

Hogyan kell jelentkezni?

Nem szabad elfelejteni, hogy a pályázatok kötelező mellékleteit csak az www.erzsebetprogram.hu oldalról tölthetjük le, ezeket a formanyomtatványokat kell kitölteni. Később ezeket aláírva, digitalizált formában kell feltölteni a pályázati adatalap kitöltésével egyidejűleg, JPEG vagy PNG formátumban. Egy dokumentum pedig legfeljebb 1MB lehet - olvasható az Erzsébet- program hivatalos honlapján.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?