12 °C Budapest
Ezek a legnépszerűbb úticélok: nem mindegy, mikor utazunk

Ezek a legnépszerűbb úticélok: nem mindegy, mikor utazunk

2016. március 1. 19:30

2015 nyarán Siófok, az év többi részében pedig Budapest vezette a népszerűségi listát a magyar utazók körében. Úgy tűnik, idén is hasonló lesz a tendencia; január-februárban a főváros mellett Eger volt a legkeresettebb, a tavaszi időszakra azonban nagyobb az érdeklődés a külföldi városok iránt; eddig Róma és Prága szállásaira kattintottak legnagyobb arányban a magyar utazók.

Európában maradunk

Az Európán kívüli úti célok népszerűsége 2015-ben sem nőtt, egyedül Dubajnak volt esélye felvenni a versenyt, ami tavasszal és télen a top 15 legkeresettebb desztináció között szerepelt. A fényűzéséről ismert városra körülbelül kétszer annyit, egy éjszakára, két főre 63 300 forintot szántunk.

A 2016-os előrejelzés a desztinációkat tekintve nem mutat nagy változást az eddigiekhez képest. Az év első két hónapjában belföldön a főváros és Eger, külföldön újból Róma, Prága, Bécs a legkeresettebb. A síelni vágyókat a lengyel Zakopane, valamint az osztrák Semmering és Murau szállásai érdekelték leginkább. Zakopanéban átlagosan 42 300, Semmeringben 37 600, Murau városában pedig 43 900 forintért kerestünk szállást a téli vakációhoz, ami jóval az átlagos összeg felett van. A tavalyi év folyamán a legtöbbet, 32 300 forintot nyáron voltunk hajlandóak kifizetni a szállásért, ősszel ez az átlagösszeg ötezer forinttal kevesebb - derül ki a trivago.hu éves felméréséből.

Ritkán utazunk 4 napnál többre

A kutatásból az is kiderül, hogy míg télen mindössze kettő, addig nyáron és ősszel négy éjszakára terveztük az utazást. A szálláshelyeken elérhető legkeresettebb szolgáltatások közül 2015-ben is kiemelkedett parkolási lehetőség, ami jelzi, hogy a magyarok nagy része autóval indul útnak. Azok közül, akik alkalmazták a keresésnél az erre vonatkozó keresési feltételeket, sokan preferálták azon szállásokat, ahol van televízió, illetve WiFi a szobában, és ahol szívesen fogadják a kisállatokat is. Ami pedig a keresés idejét illeti: az oldal adatai szerint a magyarok jellemzően a nap végén keresnek szállást, este 8-9 óra körül, leggyakrabban hétfő és vasárnap este, de a kedd estét is sokan választják a böngészésre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?