17 °C Budapest
Ezek a legnépszerűbb úticélok a hosszú hétvégén

Ezek a legnépszerűbb úticélok a hosszú hétvégén

MTI
2015. október 20. 19:29

A szállásár-összehasonlító trivago.hu portál adatai szerint a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a pihenni vágyók közül legtöbben Budapest és Eger szállásai iránt érdeklődnek, de a fürdővárosok most is népszerűek.

A szálláskereső weboldal adataiból kiderül, hogy a külföldön szállást keresők körében Prága, Róma és Bécs a legkelendőbb. Belföldön legtöbben a fürdővárosokban kerestek, vagy keresnek az utolsó pillanatban szállást, közülük is kiemelkedik Eger és Hajdúszoboszló, valamint Hévíz. A balatoni városok közül Siófok népszerű, de Sopron, Pécs, Szeged, Visegrád és Sárvár is a 10 legkeresettebb úti cél között van.

Az átlagárak október 23. és 25. között Sopronban a legmagasabbak, egy kétágyas szoba a hosszú hétvégére 35 000 forintba kerül. A második legmagasabb átlagárat Visegrádon mérték, itt 33 200 forintot kell fizetni a szállásért, Szegeden pedig 30 400 forintot. A fürdővárosok között Hajdúszoboszlón a legalacsonyabb az átlagár, 19 100 forint, Sárváron és Hévízen csaknem egyformán 29 400 illetve 29 300 forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?