5 °C Budapest

Budapestiek, figyelem! Így változik a közlekedés vasárnaponként

MTI
2015. szeptember 17. 18:02

A következő négy vasárnapon üzemkezdéstől reggel 10 óráig pótlóbusz jár a 4-es metró helyett - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint ez idő alatt a forgalmat a megszokottnál sűrűbben induló 49-es villamos is segíti majd, ugyanakkor a metrópótló busz a II. János Pál pápa teret nem érinti. Azt a metrópótlóról a Blaha Lujza téren a 28-as vagy a 37A jelzésű villamosra átszállva lehet megközelíteni, azonban nem kell új jegyet érvényesíteni a kényszerű átszálláskor.

Jelezték: azért hozták az intézkedést, mert teszteket végeznek ahhoz, hogy a metróvonal legkésőbb 2015 végéig megkaphassa a végleges használatbavételi engedélyt. Emlékeztettek arra is, hogy a BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm