7 °C Budapest

Ezzel az utazási irodával nyaralnál? Még most váltsd vissza a jegyed!

MTI
2015. szeptember 14. 14:02

Visszavonta a Korzika Holidays Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) pénteken, és a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt - derül ki az MKEH honlapján közzétett jogerős határozatból. Az éppen külföldön lévő csoportot a vállalkozás vagyoni biztosítékának terhére hozzák haza.

A hivatal munkatársai szeptember 8-án tartottak ellenőrzést az utazási irodánál, amelyen megállapították: egy szeptember 11-én Szardínia-Korzika körutazásra indult 33 fős csoport el- és hazautazása kétséges.

Felszólították a vállalkozót, hogy igazolja az útra vonatkozó hiányzó közreműködő szolgáltatókkal - szállás, autóbusz, komp - kapcsolatos pénzügyi elszámolásokat. A Korzika Holidays képviselője akkor úgy nyilatkozott, hogy az értékesített út utasainak utazását nem képes teljeskörűen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, és nem tudja igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására.

Zsila Sándor, a Korzika Holidays Kft. ügyvezetője elmondta: az iroda a biztosítóval egyeztetve, a vagyoni biztosíték terhére teljesíti az utat. A 33 fős csoport pénteken elutazott, és már a 4. napja kinn tartózkodik, az utasok a történtekből semmit nem észlelnek. Ezen kívül jelenleg még 8 egyéni utasuk van, az ő tartózkodásukkal és hazautazásukkal is minden rendben van. Szavai szerint mind a hatóságokkal, mind a biztosítóval korrekt az együttműködésük, zökkenőmentes a kialakult helyzet kezelése.

Elmondta: tőkeszegény kis irodaként gazdaságilag nehéz helyzetbe kerültek, köztartozásuk nincs, de az utóbbi időben nem tudtak hirdetni, és az internetes foglalásokkal sem tudták felvenni a versenyt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ügyvezető a pénteki határozatról már értesítette a külföldi partnerirodákat, egy októberi foglalásuk volt, azt is rendezték. A Korzika Holidays 21 éve szervez utazásokat, specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások. Az iroda 5 millió 400 ezer forint vagyoni biztosítékkal rendelkezett.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?