24 °C Budapest
Így veheted meg olcsóbban a fesztiváljegyedet

Így veheted meg olcsóbban a fesztiváljegyedet

2015. június 21. 17:31

Szinte lehetetlennek tűnik hivatalos áron jegyet venni a legnagyobb hazai fesztiválokra: hiába a meghirdetett árak, gyakorlatilag mindenhol kezelési költséget, adminisztrációs díjat számítanak fel. A Pénzcentrum azonban megtalálta, hol lehet plusz költség nélkül, sőt akár részletre jegyet venni.

Minden évben százezrek látogatnak el a hazai fesztiválokra, a jegyárak pedig folyamatosan emelkednek. Nemrég írtunkarról, hogy a legnagyobb magyar fesztiválokra gyakorlatilag sehol sem tudunk a meghirdetett áron jegyet venni: minden egyes napijegynél, bérletnél adminisztrációs díjat (kezelési költséget) számítanak fel. Például a Szigetnél, a soproni VOLT-nál vagy a Zamárdiban megrendezésre kerülő Balaton Sound-nál is. Hiába az online vásárlás, otthoni nyomtatás.

A kezelési költség néhány száz forinttól indul, de akár 4000 forintot is ráfizethetünk a "hivatalos" jegyárra, attól függően, hogy hol vásárolunk, vagy hogyan vesszük át a jegyet. A Sziget sajtóirodája megkeresésünkre elmondta, hogy az általuk üzemeltetett jegyárusító helyek fenntartási költségét jelenti ez az adminisztrációs díj, más jegyterjesztő helyeken, ennél is magasabb díjakat számolnak fel.

Egy hely már biztosan van, ahol nincs plusz költség

Keressük azokat a jegyárusító helyeket, ahol a ténylegesen meghirdetett áron lehet jegyet vásárolni. Várjuk olvasóink tippjeit a penzcentrum@penzcentrum.hu email címen.

2014-ben jött létre az Auchan és a Sziget együttműködése, amelyet az óbudai áruház közelsége ösztönzött. A tavalyi év mintájára idén is az összes Auchan áruházban lehetőség van jegyvásárlásra. Megkérdeztük az áruházláncot, vajon náluk is van plusz költség?

Az Auchan 19 magyarországi áruházában megvásárolt Sziget, B.My.Lake és Balaton Sound Fesztivál jegyekre és bérletekre nem számolunk fel kezelési költséget

- válaszolta megkeresésünkre az áruház kommunikációs igazgatója.

A fesztivál belépők megvásárlására az áruházak vevőszolgálatain személyesen van lehetőségünk. Amellett, hogy nincsen kezelési költéség a Sziget és Balaton Sound jegyeket Auchan Bevásárlókártyával is megvásárolhatjuk, egyösszegű, részletfizetési vagy Plusz3 opcióval.

  • Egyösszegű fizetési mód kiválasztása esetén a vásárlás összegének visszafizetése egy összegben, a következő esedékességkor (befizetési határidő) történik. Ebben az esetben a vásárlás kamatmentes
  • Részletfizetési mód kiválasztásával a vonatkozó hitelkártya hirdetmény meghatározott díjak kerülnek felszámításra, a vásárlás összegének visszafizetése pedig a szerződésben meghatározott módon történik.
  • Plusz3 opció kiválasztásával 3 havi kamatmentes részletfizetéssel, egyenlő részletekben rendezhető a vásárlás teljes összege.

Vannak még kedvezményes jegyek

A fesztiválok közeledtével hamarosan mindenhol megszűnik a kedvezményes jegyvásárlási lehetőség. Összeszedtük a határidőket, nem árt sietni, mert van ahol már csak alig 2 napunk maradt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Balaton Sound

Zamárdi, július 9-12.
Kedvezményes jegyek: június 23-án délig
Bérlet: 44 990 forint
Napijegy: 15 000 forint, nulladik napra 12 000 forint

EFOTT

Velence, július 14-19.
Kedvezményes jegyek: június 30-ig
Bérlet: 17 990 forint
Akciós diák hetijegy: 15 490 forint
Napijegy: július 14. - 3 490 forint, többi napra: 5 990 forint

Kingdom of Hegyalja

Tokaj-Rakamaz, július 15-19.
Kedvezményes jegyek: július 10-ig
Bérlet: 17 990 forint
Napijegy: 6 990 forint

Sziget

Budapest, augusztus 10-17.
Kedvezményes jegyek: július 31-ig
Bérlet: 78 000
5 napos bérlet: 69 000 forint
Napijegy: augusztus 10. - 20 000 forint, augusztus 11-16. - 17 000 forint

B.my.Lake

Zamárdi, augusztus 19-22.
Kedvezményes jegyek: augusztus 7-ig
Bérlet: 24 990 forint
Napijegy: augusztus 19. - 6 990 forint, augusztus 20-án és 22-én - 12 990 forint, augusztus 21. - 14 990 forint

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?