16 °C Budapest

Így veheted meg olcsóbban a fesztiváljegyedet

2015. június 21. 17:31

Szinte lehetetlennek tűnik hivatalos áron jegyet venni a legnagyobb hazai fesztiválokra: hiába a meghirdetett árak, gyakorlatilag mindenhol kezelési költséget, adminisztrációs díjat számítanak fel. A Pénzcentrum azonban megtalálta, hol lehet plusz költség nélkül, sőt akár részletre jegyet venni.

Minden évben százezrek látogatnak el a hazai fesztiválokra, a jegyárak pedig folyamatosan emelkednek. Nemrég írtunkarról, hogy a legnagyobb magyar fesztiválokra gyakorlatilag sehol sem tudunk a meghirdetett áron jegyet venni: minden egyes napijegynél, bérletnél adminisztrációs díjat (kezelési költséget) számítanak fel. Például a Szigetnél, a soproni VOLT-nál vagy a Zamárdiban megrendezésre kerülő Balaton Sound-nál is. Hiába az online vásárlás, otthoni nyomtatás.

A kezelési költség néhány száz forinttól indul, de akár 4000 forintot is ráfizethetünk a "hivatalos" jegyárra, attól függően, hogy hol vásárolunk, vagy hogyan vesszük át a jegyet. A Sziget sajtóirodája megkeresésünkre elmondta, hogy az általuk üzemeltetett jegyárusító helyek fenntartási költségét jelenti ez az adminisztrációs díj, más jegyterjesztő helyeken, ennél is magasabb díjakat számolnak fel.

Egy hely már biztosan van, ahol nincs plusz költség

Keressük azokat a jegyárusító helyeket, ahol a ténylegesen meghirdetett áron lehet jegyet vásárolni. Várjuk olvasóink tippjeit a penzcentrum@penzcentrum.hu email címen.

2014-ben jött létre az Auchan és a Sziget együttműködése, amelyet az óbudai áruház közelsége ösztönzött. A tavalyi év mintájára idén is az összes Auchan áruházban lehetőség van jegyvásárlásra. Megkérdeztük az áruházláncot, vajon náluk is van plusz költség?

Az Auchan 19 magyarországi áruházában megvásárolt Sziget, B.My.Lake és Balaton Sound Fesztivál jegyekre és bérletekre nem számolunk fel kezelési költséget

- válaszolta megkeresésünkre az áruház kommunikációs igazgatója.

A fesztivál belépők megvásárlására az áruházak vevőszolgálatain személyesen van lehetőségünk. Amellett, hogy nincsen kezelési költéség a Sziget és Balaton Sound jegyeket Auchan Bevásárlókártyával is megvásárolhatjuk, egyösszegű, részletfizetési vagy Plusz3 opcióval.

  • Egyösszegű fizetési mód kiválasztása esetén a vásárlás összegének visszafizetése egy összegben, a következő esedékességkor (befizetési határidő) történik. Ebben az esetben a vásárlás kamatmentes
  • Részletfizetési mód kiválasztásával a vonatkozó hitelkártya hirdetmény meghatározott díjak kerülnek felszámításra, a vásárlás összegének visszafizetése pedig a szerződésben meghatározott módon történik.
  • Plusz3 opció kiválasztásával 3 havi kamatmentes részletfizetéssel, egyenlő részletekben rendezhető a vásárlás teljes összege.

Vannak még kedvezményes jegyek

A fesztiválok közeledtével hamarosan mindenhol megszűnik a kedvezményes jegyvásárlási lehetőség. Összeszedtük a határidőket, nem árt sietni, mert van ahol már csak alig 2 napunk maradt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Balaton Sound

Zamárdi, július 9-12.
Kedvezményes jegyek: június 23-án délig
Bérlet: 44 990 forint
Napijegy: 15 000 forint, nulladik napra 12 000 forint

EFOTT

Velence, július 14-19.
Kedvezményes jegyek: június 30-ig
Bérlet: 17 990 forint
Akciós diák hetijegy: 15 490 forint
Napijegy: július 14. - 3 490 forint, többi napra: 5 990 forint

Kingdom of Hegyalja

Tokaj-Rakamaz, július 15-19.
Kedvezményes jegyek: július 10-ig
Bérlet: 17 990 forint
Napijegy: 6 990 forint

Sziget

Budapest, augusztus 10-17.
Kedvezményes jegyek: július 31-ig
Bérlet: 78 000
5 napos bérlet: 69 000 forint
Napijegy: augusztus 10. - 20 000 forint, augusztus 11-16. - 17 000 forint

B.my.Lake

Zamárdi, augusztus 19-22.
Kedvezményes jegyek: augusztus 7-ig
Bérlet: 24 990 forint
Napijegy: augusztus 19. - 6 990 forint, augusztus 20-án és 22-én - 12 990 forint, augusztus 21. - 14 990 forint

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM