23 °C Budapest
Hány gép repül el felettünk évente?

Hány gép repül el felettünk évente?

2015. június 2. 18:01

Rekordot döntött tavaly a Magyarország feletti légiforgalom. A HungaroControl irányítói összesen 700818 darab járművet navigáltak a magyar légtérben 2014-ben - derül ki a társaság közleményéből.

Az előző évhez képest 11,5 százalékos növekedést figyelhető meg a Magyarország feletti légiforgalomban. Összehasonlításképp Európa felett évente csaknem 10 millió járat közlekedik.

Az átrepülő gépek száma folyamatosan emelkedik, de tavaly megállt a budapesti érkező-induló forgalom évek óta látott csökkenése is. A növekedésben szerepe lehet annak, hogy a HungaroControl Európában elsőként a teljes légi útvonalhálózat eltörlésével bevezette a HUFRA (Hungarian Free Route Airspace) forgalomszervezési koncepciót, amely lehetővé teszi a repülőgépek korlátozások nélküli, szabad légtérhasználatát Magyarország felett. A gazdaságosabb üzemelés és a menetidő pontosabb betartásának lehetősége miatt már olyan be- és kilépő pontok között is megjelentek járatok, amerre korábban nem volt kijelölt légi útvonal.

A forgalomnövekedésnek köszönhetően nyereséges évet zárt a Hungarocontrol, bevétele 32,11 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye pedig 1,52 milliárd forint volt.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?