20 °C Budapest
Órákon belül csomó ember számlájáról fog pénz eltűnni

Órákon belül csomó ember számlájáról fog pénz eltűnni

2015. május 31. 11:01

Ma lehet utoljára felhasználni a SZÉP kártyákra még 2013-ban utalt munkáltatói juttatásokat. Ha nagy a megmaradt keret, pánikra akkor sincs semmi ok. Akár otthonról, az interneten keresztül is elkölthetjük a pénzt, fizethetünk belőle például szállás előleget, egyéb nyaralási költségeket, vagy vásárolhatunk utalványokat, amiket ráérünk később felhasználni.

Május 31-ig kell elkölteni a SZÉP kártyákra 2013-ban érkezett összegeket, azaz alig pár óránk maradt a vásárlásra. De ne aggódjunk, akár otthonról is intézhetjük, ugyanis online vásárlásra is lehetőségünk van. Bár azt hinnénk, annak a pénznek már régen se híre se hamva, milliárdok várnak még elköltésre.

 • A K&H SZÉP kártyákon jelenleg 153 millió forint lejáró egyenleg vár még elköltésre. A lejáró összeggel rendelkező kártyabirtokosok 45 százalékának 1 000 forint alatti a lejáró egyenlege és közel 8 százaléknak van több mint 30 ezer forint lejáró összege, ami átlagosan 2 vendégéjszaka belföldön vagy néhány kellemesen elfogyasztott vacsora.

 • A 151 ezer MKB SZÉP-kártya-birtokosból 27 ezernek átlagosan 9 ezer forintja vár elköltésre május 31-ig a 2013-ban utalt juttatásokból. Ez az összeg 68 millió forinttal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. Jelenleg alig 248 millió forint vár felhasználásra, ez az eredeti 9,9 milliárd forintos 2013-as keret 2,5 százaléka.

 • Idén a megemelkedett felhasználás eredményeként, a határidő előtti utolsó hétre 8 ezer forintra csökkent az egy OTP SZÉP kártyára jutó átlagos lejáró egyenleg nagysága. A bankcsoport bízik benne, hogy a még a plasztiklapokon található 1,1 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés jelentős részét is felhasználják a dolgozók a hátralevő öt napban.

- tájékoztatták a Pénzcentrumot a kártyakibocsátó intézmények.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben a munkavállaló nem használja fel a 2013-as keretet, az nem csak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség.

A felhasználási idő lejártát, azaz május 31-ét követően ugyanis a kibocsátó intézmény köteles visszautalni a megmaradt összeget az eredeti feltöltést végző munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli, emellett jelentős adminisztrációs terhet ró mind a munkáltatóra, mind a kártyakibocsátó intézményre. Éppen ezért érdemes felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H.

Tippek a kártyák lemerítéséhez

 • Nyári online szállásfoglalás
 • Strand- és gyógyfürdő belépő, uszodabérlet
 • Fesztiválbérlet
 • Ajándék-utalvány
 • Sportrendezvény regisztráció / jegy
 • Még van idő elrohanni egy-egy kalandparkba gyereknap alkalmából
 • Masszázskupon
 • Gyerekek tábordíja
 • Gyerekek sporttanfolyama
 • Kulturális program: múzeumi belépő, szabadtéri mozi és színház

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?