Órákon belül csomó ember számlájáról fog pénz eltűnni

2015. május 31. 11:01

Ma lehet utoljára felhasználni a SZÉP kártyákra még 2013-ban utalt munkáltatói juttatásokat. Ha nagy a megmaradt keret, pánikra akkor sincs semmi ok. Akár otthonról, az interneten keresztül is elkölthetjük a pénzt, fizethetünk belőle például szállás előleget, egyéb nyaralási költségeket, vagy vásárolhatunk utalványokat, amiket ráérünk később felhasználni.

Május 31-ig kell elkölteni a SZÉP kártyákra 2013-ban érkezett összegeket, azaz alig pár óránk maradt a vásárlásra. De ne aggódjunk, akár otthonról is intézhetjük, ugyanis online vásárlásra is lehetőségünk van. Bár azt hinnénk, annak a pénznek már régen se híre se hamva, milliárdok várnak még elköltésre.

 • A K&H SZÉP kártyákon jelenleg 153 millió forint lejáró egyenleg vár még elköltésre. A lejáró összeggel rendelkező kártyabirtokosok 45 százalékának 1 000 forint alatti a lejáró egyenlege és közel 8 százaléknak van több mint 30 ezer forint lejáró összege, ami átlagosan 2 vendégéjszaka belföldön vagy néhány kellemesen elfogyasztott vacsora.

 • A 151 ezer MKB SZÉP-kártya-birtokosból 27 ezernek átlagosan 9 ezer forintja vár elköltésre május 31-ig a 2013-ban utalt juttatásokból. Ez az összeg 68 millió forinttal alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél. Jelenleg alig 248 millió forint vár felhasználásra, ez az eredeti 9,9 milliárd forintos 2013-as keret 2,5 százaléka.

 • Idén a megemelkedett felhasználás eredményeként, a határidő előtti utolsó hétre 8 ezer forintra csökkent az egy OTP SZÉP kártyára jutó átlagos lejáró egyenleg nagysága. A bankcsoport bízik benne, hogy a még a plasztiklapokon található 1,1 milliárd forintnyi 2013-as feltöltés jelentős részét is felhasználják a dolgozók a hátralevő öt napban.

- tájékoztatták a Pénzcentrumot a kártyakibocsátó intézmények.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amennyiben a munkavállaló nem használja fel a 2013-as keretet, az nem csak a dolgozóra, de a munkáltatóra nézve is veszteség.

A felhasználási idő lejártát, azaz május 31-ét követően ugyanis a kibocsátó intézmény köteles visszautalni a megmaradt összeget az eredeti feltöltést végző munkáltatónak, ez azonban a társasági adóalapot növeli, emellett jelentős adminisztrációs terhet ró mind a munkáltatóra, mind a kártyakibocsátó intézményre. Éppen ezért érdemes felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására - tájékoztatta a Pénzcentrumot a K&H.

Tippek a kártyák lemerítéséhez

 • Nyári online szállásfoglalás
 • Strand- és gyógyfürdő belépő, uszodabérlet
 • Fesztiválbérlet
 • Ajándék-utalvány
 • Sportrendezvény regisztráció / jegy
 • Még van idő elrohanni egy-egy kalandparkba gyereknap alkalmából
 • Masszázskupon
 • Gyerekek tábordíja
 • Gyerekek sporttanfolyama
 • Kulturális program: múzeumi belépő, szabadtéri mozi és színház

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM