17 °C Budapest
Mikor kezdik felújítani a 3-as metró szovjet kocsijait?

Mikor kezdik felújítani a 3-as metró szovjet kocsijait?

2015. május 21. 13:01

A tervek szerint 2017 végéig befejeződne a 3-as metróvonal szerelvényeinek felújítása.

Az előterjesztésben - amelyet jövő szerdán tárgyalhat a Fővárosi Közgyűlés - az olvasható: a 3-as metróvonal járműparkja korszerűsítéssel egybekötött felújításának kezdési időpontja, a vállalkozási szerződés megkötésének tervezett dátuma, azaz 2015. július 1. A befejezés tervezett időpontja pedig - az üzembe helyezés tervezett határideje - 2017. december 31.

A budapest.hu oldalon közzétett dokumentum szerint a 3-as metróvonal Magyarország legnagyobb forgalmat bonyolító vasúti rendszere. Építési hossza 17,3 kilométer, amelyből 15,5 kilométer alagúti szakasz, és 20 állomás van a vonalon. A vonalat munkanapokon 520-540 ezer utas használja, több, mint amennyien a teljes országos vasúti hálózatot.

Építése több szakaszban 1970-től 1990-ig tartott, a megépült szakaszok infrastruktúra elemei (építmények és a bennük lévő műszaki berendezések) az elmúlt több mint 3,5 évtizedes folyamatos működés alatt erősen elhasználódtak, ez alatt semmilyen komolyabb felújításon nem estek át, felújításuk halaszthatatlanná vált.

A vonal és teljes járműparkjának megújítása "hosszú ideig nem halasztható, a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban" meg kell valósítani - olvasható az előterjesztésben. A járműpark felújítására 60 milliárd forintos kölcsönt vesz fel a főváros.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?