-5 °C Budapest

Lesz taxis rendelet, vagy tovább használhatjuk az Ubert?

Pénzcentrum
2015. március 23. 09:01

Komoly reklámkampánnyal igyekezett magához csábítani utasokat a hétvégén az Uber, aminek nem örültek a hagyományos taxitársaságok, amelyek egyébként a kormánytól várnának megoldást - írja a Napi Gazdaság.

Azok a mobilapplikációk, amelyek az utóbbi időben megjelentek, s amelyek alapján hatósági engedély nélkül lehet fuvarozó tevékenységet folytatni, minden tekintetben károsak a személyszállításra

 - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke. Jelenleg több mobiltelefon-alkalmazás is van, amelyek közül a Wundercar és az Uber a legismertebb.

Az Uber kezdettől fogva elkötelezett a döntéshozókkal folytatott konstruktív párbeszéd mellett, s bízik abban, hogy továbbra is egy olyan konstruktív dialógust folytathat a törvényalkotó és szabályozó szervekkel, amely segít előremutató szabályozási keret kialakításában

 - mondta lapunknak Rob Khazzam, az Uber magyarországi bevezetésért felelős vezetője. Eddig több mint tízezer felhasználó töltötte le az applikációt, és több ezer - városon belüli - utazás már meg is történt, ami azt jelzi, hogy a rendszernek van létjogosultsága. Az Uber magyarországi működésének elején 6,5 perc alatt tudtak autót biztosítani, ez mostanra 4,5 percre csökkent.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?