13 °C Budapest

Márciusig nem lesz HÉV, buszozhatunk helyette

MTI
2015. február 19. 16:05

A szentendrei HÉV helyett pótlóbusz viszi az utasokat szombaton és vasárnap a Batthyány tér és a Szépvölgyi út, míg jövő hétfőtől március 13-áig a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódva szombaton az első járat indulásától várhatóan március 13-áig, péntekig az alagútfödém megerősítésén dolgoznak. A HÉV-szerelvények rövidített útvonalon járnak, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer, illetve Szentendre között.

Közölték: szombaton és vasárnap a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd, budai hídfő felszíni megállóhelyig közlekedik Szentendre felől. A hétvégén a HÉV felsővezetékét szerelik a Margit hídnál, azért, hogy a következő hétfőtől a HÉV az alagútban levő megállóhelyig járhasson.
A H5-ös jelzésű HÉV-pótlóra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál a 86-os busz megállóiban, a Szépvölgyi úton pedig az Árpád fejedelem útja előtt kijelölt megállóban lehet felszállni.

Jövő hétfőtől várhatóan március 13-áig a H5-ös HÉV járatai Szentendre és a Margit híd, illetve Békásmegyer és a Margit híd között közlekednek.
A H5-ös HÉV-pótló buszra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál pedig a 86-os busz megállójában lehet felszállni. A pótlóbuszokon lehet kerékpárt szállítani.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem