5 °C Budapest

Márciusig nem lesz HÉV, buszozhatunk helyette

MTI
2015. február 19. 16:05

A szentendrei HÉV helyett pótlóbusz viszi az utasokat szombaton és vasárnap a Batthyány tér és a Szépvölgyi út, míg jövő hétfőtől március 13-áig a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódva szombaton az első járat indulásától várhatóan március 13-áig, péntekig az alagútfödém megerősítésén dolgoznak. A HÉV-szerelvények rövidített útvonalon járnak, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer, illetve Szentendre között.

Közölték: szombaton és vasárnap a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd, budai hídfő felszíni megállóhelyig közlekedik Szentendre felől. A hétvégén a HÉV felsővezetékét szerelik a Margit hídnál, azért, hogy a következő hétfőtől a HÉV az alagútban levő megállóhelyig járhasson.
A H5-ös jelzésű HÉV-pótlóra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál a 86-os busz megállóiban, a Szépvölgyi úton pedig az Árpád fejedelem útja előtt kijelölt megállóban lehet felszállni.

Jövő hétfőtől várhatóan március 13-áig a H5-ös HÉV járatai Szentendre és a Margit híd, illetve Békásmegyer és a Margit híd között közlekednek.
A H5-ös HÉV-pótló buszra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál pedig a 86-os busz megállójában lehet felszállni. A pótlóbuszokon lehet kerékpárt szállítani.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?