Az Unió fizetheti a 3-as metró teljes felújítását

Az Unió fizetheti a 3-as metró teljes felújítását

2015. február 9. 10:03

Teljes egészében EU-támogatásból újíthatja fel a főváros ebben a ciklusban a 3-as metró infrastruktúráját - mondta Tarlós István - írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester szerint ahhoz képest, hogy korábban "nulla forintról" számoltak be a jól értesült médiumok, akár több száz milliárd uniós forint is juthat közlekedésfejlesztésre 2020-ig. Tarlós korábban az RTL II Magyarul Balóval című péntek esti műsorában négyszáz-ötszáz milliárd forintot említett.

A budapestiek többsége a fővárosi közlekedést tartja a legnagyobb problémának.

 - mondta a főpolgármester. Huszonöt év alatt senki nem oldotta meg a tömegközlekedés működési finanszírozását. A BKV 2010 előtt 112 milliárd forint működési hitelt halmozott fel - utalt az öt évvel ezelőtti helyzetre a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlés már elindította azt a közbeszerzési eljárást, amelynek segítségével 60 milliárd forintnyi, állami garanciával felvehető hitelből felújíthatják a 3-as metró szerelvényeit. A teljes rekonstrukció, az alagút, a pálya, a biztonsági berendezések és a megállók felújításának a költsége a becslések szerint 150 és 200 milliárd forint között lehet.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?