Ennek nem örülnek a budapesti taxisok: mire készül a főváros?

Pénzcentrum
2014. szeptember 12. 09:37

Saját tulajdonú taxitársaságot alapítana a főváros. Habár az elképzelés részleteiről szinte semmit nem lehet tudni, a piaci szereplők nem fogadják túl nagy lelkesedéssel az ötletet - írja a Napi Gazdaság.

Versenytársat kaphatnak a fővárosi taxitársaságok: az önkormányzatnál egy 100 százalékban fővárosi tulajdonú fuvarszervező cég alapításának lehetőségét vizsgálják a napilap értesülései szerint.

A piaci szereplők nem fogadják kitörő lelkesedéssel egy újabb rivális esetleges megjelenését, bár az elképzelésekről még szinte semmit sem lehet tudni. Vannak, akik arra számítanak, hogy az egyik fuvarszervező társasághoz sem tartozó vállalkozókat próbálná megcélozni a főváros, annak érdekében, hogy ők is szabályozott keretek között tevékenykedjenek.

Horváth Csaba, a Budapest Taxi ügyvezetője szerint egyébként nem lenne szükség egy újabb taxis cégre, hiszen a fuvarszervező cégek forgalma már így is csökkent. Az önkormányzatnak komoly munkát és pénzt jelentene egy új szolgáltatás bevezetése, illetve egy 10−30 ezres megrendelői kör kialakítása.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem