16 °C Budapest

Csak átverés a luxusszálloda: ne hagyd magad becsapni

Pénzcentrum
2014. május 21. 15:31

Méregdrágán kínálják a spanyolországi nyaralóhely szállásait, holott az üdülőkomlexum úgy fest, mint egy szellemváros. Kiadó üzletsorok, elhagyatott épületek és gazos területek várják az idelátogatókat.

A spanyolországi Marina d'Or nevű üdülőkomplexumról közölt képriportot tegnap laptársunk, az index.hu. A képeken jól látszik, hogy a hely teljesen elhagyatott, az üres üzlethelyiségek és gazos területek inkább festenek kiábrándítóan, mint hívogatóan. Ez nem véletlen. Az Oropesa del Marban elhelyezkedő kedvelt turista célpont méreteit egy kicsit elnagyolta a városvezetés és a befektetők: 35 ezer üdülő- és lakóház, tucatnyi hotel és három golfpálya is épült az üdülőkomplexumban, amik legnagyobb része most üresen áll. Legalább is a hivatalos kommunikáció szerint.

Ilyen helyzetben annak érdekében, hogy a hotelek nagyobb kihasználtsággal működhessenek, általában a szállodák egymás alá ígérnek, és filléres szálláslehetőségekkel várják a vendégeket. Azonban ha egy kis internetes keresést végzünk kiderül, hogy valójában több százezer forintos szállások várják az idelátogatókat, ráadásul például július majdnem teltházas.

Az egyik legnagyobb szálláskereső oldal tanúsága szerint az akciós árak hat éjszakára, két fő részére 170 és 500 ezer forint körül mozognak a foglalási időszaktól és ellátástól függően az egyik négycsillagos Marina d'Or szállodába. Apartmanban ugyanúgy két főre júniusban ez az összeg 87 ezer forint, ha tengeri kilátásra vágyunk, az már 120 ezer forint. De van még feljebb: ez utóbbi augusztusban már 276 ezer forint.

A háromcsillagos szállodájukba júliusra csak az utolsó hétre sikerült szabad szobát találni ezen az online szálláskereső honlapon. Itt a kétszemélyes szoba ára hat éjszakára körülbelül 220 ezer forint. A Hotel Marina D'Or 3*-ban 144 szoba található - és ha még fenn is tartanak más utazási irodák számára később is foglalható, üres szobákat, akkor sem tűnik "szellemkomplexumnak" a Marina d'Or.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A csőd szélén álló Marina d'Or-ról most megjelent képek is mást és mást mutatnak. A riportbeli képek (lásd alul) kihalt és lepukkant tereket és épületeket mutatnak, míg a szállást reklámozó oldalakon csillogó-villogó luxuskomplexum látható. Ezért ha hasonló érvek mentén szeretnénk olcsó szállást keresni úgy tűnik, érdemes előbb egy kis kutatómunkát végezni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06