23 °C Budapest

Húszmilliós benzinpénzt kapnak a rekorder képviselők

Pénzcentrum
2013. április 4. 09:08

Ha el lehetne autózni a Holdig, akár oda is eljuthatnának a költségtérítési lista élmezőnyében szereplő képviselők abból a pénzből, amit benzinre kaptak.

A Blikk kikérte az Országgyűléstől annak a tíz képviselőnek a nevét, akik a legtöbb költségtérítést vették fel ebben a parlamenti ciklusban idén március 1-jéig.

Valamennyiüknek bruttó 25 és 27 millió forint között utaltak át a kérdéses 34 hónapban, s ebből az üzemanyagköltségeket is fedezni hivatott választókerületi pótlék bruttó 21 és 23 millió forint közt mozgott. Ennek összegét az befolyásolja, hogy milyen messze van a képviselő választókerületének székhelye a fővárostól.

Az első helyen a sátoraljaújhelyi Hörcsik Richárd szerepel, aki 22, 8 millió forintot költött üzemanyagra. Második a mátészalkai Vitányi István (22,7 millió forint), harmadik pedig a baktalórántházi Lipők Sándor (21,8 millió forint).

Mivel a költségtérítés után kell adózni, a lap számításai szerint nettó 13,9 és 15 millió forint közti választókerületi pótlékból gazdálkodhattak az éllovasok. 430 forintos átlagárral számolva ebből 32-35 ezer liter üzemanyag vehető. Hétliteres átlagfogyasztás mellett fejenként 460-500 ezer kilométert autózhatott az első tíz helyezett politikus. Ez akkora távolság, hogy a többségnek durván kétezer alkalommal is kijön belőle a főváros és a választókerületi székhelye közti út.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?