Perc alapú autóbérlés a BMW-től

Pénzcentrum2011. március 23. 16:02

Meglepő vállalkozásra szánta rá magát a BMW. A társaság új típusú autókölcsönző szolgáltatást indít, melyben perc alapon lehet kibérelni a német gyártó autóit áprilistól.

Háromszáz darab Egyes BMW-t és MINI-t lehet majd bérelni Münchenben áprilistól percenként 29 eurócentért (78 forint). A tervek szerint a programot később kiterjesztik Berlinre is, ahol 500 autóból álló flottával próbálkoznak az carsharing (autómegosztás) néven elhíresült üzleti modellel.

Az autókat - a Hollandiában bevált biciklikölcsönzési modellhez hasonlóan - egyszerűen az utcán is meg lehet találni, de lehetőség van okostelefon-applikációt is igénybe venni, amellyel könnyen kideríthetjük, hogy hol van a legközelebb szabad gépjármű.

Az autók nem slusszkulccsal indulnak, hanem egy regisztrációt követően egy chipet helyeznek el a vezető jogosítványán, amellyel kinyithatjuk az autót és beindíthajuk a motort.

A BMW a Sixt autókölcsönző társasággal alapított közös projektcéget a DriveNow elnevezésű vállalkozás üzemeltetésére. "A városokban egyre nagyobb igény mutatkozik a rugalmas közlekedési szolgáltatások iránt" - nyilatkozta Ian Robertson, a BMW értékesítési igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: