Kiderült! Erre keresztelték el a fapados Ladát

Pénzcentrum2010. augusztus 12. 04:42

Az orosz AvtoVaz autógyár által meghirdetett pályázaton nem kevesebb, mint 169 ezer névötlet közül végül a Granta nevet választották az új fapados Ladának - tudta meg az AutoStat. A modellt várhatóan a jövő év végén kezdik el gyártani, leghamarabb 2012-től jelenhet meg a szalonokban.

A szintén ötletes "Lada: népszerű nevet egy népszerű autónak" címen elindított versengésre rengeteg pályázat érkezett. A döntőbe tíz név jutott, ahol a választás végül a 2190-estől eggyel jobban csengő Granta névre esett.

A pályázat nyertese a krasznojarszki illetőségű Pavel Zakharov lett, aki az idei Moszkvai Autó Kiállításon veheti át a nyereményét. A díj nem más, mint a gyártószalagról a napokban leguruló huszonhatmilliomodik autó, egy fehér színű négyajtós Lada Kalina.

A Kalina alaplemezre épülő új, olcsó modell gyártása a jövő év végén kezdődik. A Lada Granta a már-már klasszikusnak számító 2105-ös és 2107-es modellek helyét veszi át a gyártó kínálatában. A Granta bevezető ára átszámítva 1,5 millió forint körül lesz, a szalonokban 2012-től lesz elérhető a modell.

Címkék: