Üres lelátók a focivébén? Dél-Afrikában hegyekben állnak az eladatlan jegyek

Pénzcentrum2010. április 15. 14:02

A legfrissebb információk szerint a szervezőknek még körülbelül 500000 jegyet kell eladni ahhoz, hogy minden mérkőzést teltház előtt rendezzenek a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A FIFA a jövő héttől kedvezményes áron kínálja a jegyeket a helyieknek, mivel két hónappal a nyitómeccs előtt katasztrofálisak az eladási mutatók.

Danny Jordan, a szervezőbizottság vezetője kijelentette, hogy "Dél-Afrika számára tragikus lenne, ha a tévénéző milliói üres sorokat látnának a stadionokban. Sokan azt hinnék, hogy ebben az országban nem szeretik eléggé a labdarúgást, pedig elhihetik, hogy megőrülünk a fociért! Olyan világbajnokságot kívánunk rendezni, amely azok számára is elérhető, akik korábban csak álmodtak egy ilyen eseményen való részvételről."

A korábbi hírekkel ellentétben még a döntőre sem kelt el minden jegy bár a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésre már csak 300 hely kiadó. A FIFA és a helyi szervezőbizottság is aggódik a jegyeladások miatt, pedig a helyieknek már átszámítva 5 ezer forint alatt kínálnak belépőket.

A legtöbb jegyet - 925 437 darabot - a dél-afrikaiak vásárolták, őket követik az amerikaiak 118 945 vétellel. Az angolok 67 654 darab, míg a németek 32 269 darab jegyet vásároltak eddig. A négy évvel ezelőtti világbajnokság előtt már szinte minden jegyet eladtak, de idén két hónappal a nyitómeccs előtt még hegyekben állnak a belépők.

A szervezők szerint ez részben a válsággal is magyarázható, ugyanakkor sokan panaszkodnak a drága utazási költségekre, valamint a rossz közbiztonságra. A jegyértékesítés korábbi szakaszában az interneten csak bankkártyával rendelkező szurkolók regisztrálhattak, de a helyiek többsége egyrészt szegény, másrészt a többség szinte teljesen kimaradt az online jegyvásárlásból.

Címkék: