Csoda? 7,3 mp alatt van 100-on a vagyonadós Skoda

Pénzcentrum2010. március 2. 15:02

Genfben bemutatták az új Skoda Fabia RS-t, a cseh népautó sportváltozatában a Volkswagen Polo GTI szíve dobog. A kisautó ennek köszönhetően 7,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 kilométer/órára, ugyanakkor az átlagfogyasztását 6,4 literben jelölték meg.

A csehek az ötajtós és kombi változatot is sportosabbá tették a svájci kiállításra. A külső változtatások - a konkurenciánál tapasztalt minimális módosításokhoz hasonlóan - nem igazán jelentősek, de sportosabbak lettek a lökhárítók, a papucsok 17 colos felniket kaptak és például dupla kipufogóvéggel tették a hagyományostól vagányabbá az RS változatot.

Az autó belsejének átszabása sem sikerült nagyon kirívóra, a sportülések és a több helyen feltüntetett RS feliratok utalnak arra, hogy nem egy alapmodellben ülünk.

Az RS megkapta a Volkswagen csoporton belül a Seat Ibiza Cuprába és a Volkswagen Polo GTI-be is elsütött hajtásláncot, a 180 lóerős (ezzel vagyonadósnak minősülő) 1,4-es TSI-motort, valamint a hétfokozatú sebességváltót. Az autó végsebessége eléri a 225 kilométer/órát. Az előző Fabia RS csak dízelmotorral készült, az új változat benzinmotorral lesz elérhető.

Mélyrepülés! Naponta EGY Suzuki Swiftet vesznek Magyarországon!

Címkék: