Vonzó modellekkel csábítják a vevőket: kínos év vár a kereskedőkre

Pénzcentrum2010. február 3. 08:47

Előrejelzések szerint idén tovább szűkül a magyarországi motorkerékpár-piac, a várakozások 7 és félezer darabra teszik a 2010-ben eladásra kerülő kétkerekűek számát. Az újabb 4%-os piaci zsugorodás újabb kihívások elé állítja az elmúlt évet is nehezen átvészelő kereskedőket és importőröket - írja a Népszabadság.

"Legkorábban 2011-től lehet a kereslet élénkülésére számítani" - mondta Szloboda Tamás, a Honda Hungary motoros ágazatának vezetője. A távol-keleti márka becslése szerint jövőre már 8300 motorkerékpárt és quadot értékesítenek, ami 9%-os bővülést jelentene.

2010-ről borúlátóbban beszélt Jakab Attila, a Suzuki motorkerékpár ágazatának felelőse. Véleménye szerint akár 10%-nál nagyobb piacszűkülés is elképzelhető. A KTM régiós kommunikációs vezetője, Balázs Viktor is 10%-os idei eséssel, és jövőre némi növekedéssel számol.

A válság következtében jelentős átalakulások mentek végbe a piacon. Már messze a legnépszerűbb kategória a 125 köbcentiméteres modelleké, míg a legnagyobb visszaesők a szupersport és a naked gépek voltak.

A hazai motorpiac - a robogók kivételével - több mint 42%-kal, 7872 darabra esett vissza az előző évhez képest. A csúcsévet jelentő 2006-hoz képest még hatalmasabb, 61%-os a zuhanás. A kereskedők számára nem kérdés, hogy a korábbiaknál is nagyobb szükség lesz a vonzó modellekre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokkoló visszaesés! Csak 123 darab Suzukit vettek januárban

Címkék: