11 °C Budapest

Csütörtökön a vasúttal együtt folytatódik a sztrájk

Pénzcentrum
2010. január 13. 13:37

Továbbra sincs megállapodás a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, a feleknek a szerda délelőtti tárgyaláson sem sikerült megegyezniük. Továbbá bejelentette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is, hogy holnap reggel 4-8-ig országos sztrájkot tartanak.

13:37

A VDSZSZ január 14-én hajnali 4 óra és reggel 8 óra között országos szolidaritási vasutassztrájkot tart a BKV dolgozók munkabeszüntetéséhez kapcsolódva - közölte a VDSZSZ szerdán. Gaskó István szerint a szolidaritási sztrájk Budapestet és az elővárosi forgalmat érinti, de nem kizárt, hogy az akcióhoz az ország más részén is csatlakoznak.

11:35

A szakszervezetek folytatják a kedden megkezdett, határozatlan idejű sztrájkot - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az egyeztetéseket követően újságírókkal Budapesten. Hozzátette: a BKV ezúttal sem adott be új ajánlatot, a sztrájkbizottság pedig továbbra is ragaszkodik a saját álláspontjához - tudósít az MTI.

A tárgyalások csütörtök délelőtt folytatódnak.

Nemes Gábor a tárgyalásokról elmondta: a BKV vezetése bemutatta nekik a kormánnyal kötött szándéknyilatkozatot, amelyben nem találtak utalást arra, hogy a munkavállalók szociális juttatásaiból, a bérből el kellene vonni és így garantálják a BKV finanszírozhatóságát.

Hangsúlyozta: a cég arra hivatkozik, hogy 13 százalékos nettó keresetnövekedése lehet a munkavállalóknak. Ennek a részletes kimutatását kérik, mert szerintük nem növekedik ennyire a dolgozók bére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint mondta, az nem megoldás a számukra, hogy ha szabályváltozások miatt többletjövedelem keletkezik, akkor azt a szociális juttatásokon keresztül elvonják. Emiatt a szakszervezetek ragaszkodnak azokhoz a juttatásokhoz, amelyeket "évek alatt kiharcoltak maguknak" - tette hozzá a szóvivő.

Nemes Gábor közlése szerint a sztrájk nyugodtan zajlik, 100 százalékos annak támogatottsága. Egyelőre nem vetődött fel, hogy felfüggesszék a sztrájkot, mert úgy látják: sikeres a munkabeszüntetés. Hozzátette: folyamatosan vizsgálják, hogy a sztrájknak milyen hatásai vannak.

Úgy vélte, hogy engedékenyebb nem lett a sztrájk miatt a BKV menedzsmentje. A sztrájknak kell, hogy hatása legyen, kell, hogy a cégvezetés lássa az elhatározottságot a munkavállalók részéről - hangsúlyozta.

Nemes Gábor kitért arra: az utasok értik, hogy miért sztrájkolnak a munkavállalók, s arra kérik őket, hogy legyenek türelemmel.

Bolla Tibor, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese a tárgyalásokat követően azt mondta: akkor lehet a tárgyalásokon elmozdulás, ha a szakszervezetek elfogadják a BKV ajánlatát, szerintük ezen az érdekképviseletek gondolkoznak.

Nemes Gábor szerda reggel az MTI-nek azt mondta: véleménye szerint a BKV menedzsmentjének kell új ajánlatot tennie.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem