A biztosítók rémálma: a rendőröket is kifigyelik a vakmerő autósok

Pénzcentrum2009. október 30. 13:02

Nyomozás indult azok a vakmerő autósok ellen, akik a bolgár fővárosban életveszélyes manőverekkel veszélyeztetik a közlekedésben résztvevőket. Az új hazárdjáték lényege, hogy nagy sebességgel keresztül kell hajtani egy forgalmas kereszteződésen a piros lámpánál úgy, hogy nem ütköznek senkivel és nem gázolnak el egyetlen gyalogost sem. A tét az életükön túl 5 ezer euró!

Vizsgálódni kezdett a bolgár főügyészség a halálos manőverek ügyében, a bevállalós autósok ugyanis egyrészt tiltott szerencsejátékot folytatnak, másrészt veszélyeztetik a közlekedők biztonságát. Az utcai orosz rulettnek elkeresztelt "játékot" az éjszakai órákban űzik Szófia forgalmas útkereszteződéseiben.

A hazárdjáték egyik két halálos áldozatot követelt, akik a bámészkodók közül kerültek ki. Az esetek nagy sajtóvisszhangot kaptak, így a rendőrség is csatlakozott az ügyek felgöngyölítéséhez. Az első "versenyek" nyár elején kezdődtek, azóta több ilyen jellegű karambol is történt a városban.

A rendőrfőnök elmondta, hogy a résztvevők kifigyelik a rendőrautók mozgását, sms-ben értesítik egymást, hogy hol tiszta a terep és már kezdődhet is a halálos utcai futam. A bejelentéseket követően azonnal járőrautót küldenek a helyszínre, de a résztvevők addigra rendszerint szétszélednek.

Címkék: