Visszahív a Ford

Pénzcentrum
2007. március 8. 12:00

A Ford közel 155 ezer kisteherautót és egyterűt hívott vissza, hogy megjavítsák a járművek kapcsolórendszerét, mely eddig is milliós visszahívásokhoz vezetett.

Ford képviselői elmondták, hogy a belső ellenőrzés szerint a kapcsolórendszer néhány 2003-as kisteherautónál és szabadidő-autónál (SUV) az idő során korrodálódhat, amit túlmelegedéshez és gyulladáshoz vezethet.

A második legnagyobb amerikai autógyártó 5,8 millió autót rendelt vissza az elmúlt két évben motortűz veszélye miatt, ami a kisteherautók, szabadidő-autók és furgonok kapcsoló-vezérlő rendszerével hozható kapcsolatba. Az iparág legnagyobb visszahívása az 1994-es és 2002-es évi modelleket érintette.

Tavaly az európai érdekeltség egyik része, a Ford Euorpe 455 millió dollár adó előtti eredményt produkált. A másik résznek, a luxusmárkákat felölelő PAG-nak viszont az adók nélküli eredménye 344 millió dollárnyi veszteség volt. Ebben a vállalkozásban nem termelt profitot sem a Jaguar, sem a Land Rover, sem az Aston Martin. A Jaguar eladásának szándékát már korábban cáfolták, az Aston Martin eladása azonban állítólag most még inkább napirendre került, csak még döntés nem született róla.

A brit sajtó szerint tavaly mintegy harminc befektető, s nem kevés pénzügyi jelezte érdeklődését az Aston Martin iránt, melynek értékét szakmai körökben egymilliárd angol fontra tették, de ennek feléért kelhet majd el.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16