12 °C Budapest

Visszahív a Ford

Pénzcentrum
2007. március 8. 12:00

A Ford közel 155 ezer kisteherautót és egyterűt hívott vissza, hogy megjavítsák a járművek kapcsolórendszerét, mely eddig is milliós visszahívásokhoz vezetett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ford képviselői elmondták, hogy a belső ellenőrzés szerint a kapcsolórendszer néhány 2003-as kisteherautónál és szabadidő-autónál (SUV) az idő során korrodálódhat, amit túlmelegedéshez és gyulladáshoz vezethet.

A második legnagyobb amerikai autógyártó 5,8 millió autót rendelt vissza az elmúlt két évben motortűz veszélye miatt, ami a kisteherautók, szabadidő-autók és furgonok kapcsoló-vezérlő rendszerével hozható kapcsolatba. Az iparág legnagyobb visszahívása az 1994-es és 2002-es évi modelleket érintette.

Tavaly az európai érdekeltség egyik része, a Ford Euorpe 455 millió dollár adó előtti eredményt produkált. A másik résznek, a luxusmárkákat felölelő PAG-nak viszont az adók nélküli eredménye 344 millió dollárnyi veszteség volt. Ebben a vállalkozásban nem termelt profitot sem a Jaguar, sem a Land Rover, sem az Aston Martin. A Jaguar eladásának szándékát már korábban cáfolták, az Aston Martin eladása azonban állítólag most még inkább napirendre került, csak még döntés nem született róla.

A brit sajtó szerint tavaly mintegy harminc befektető, s nem kevés pénzügyi jelezte érdeklődését az Aston Martin iránt, melynek értékét szakmai körökben egymilliárd angol fontra tették, de ennek feléért kelhet majd el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00