Jól fogyott a diesel és a benzin áprilisban

Pénzcentrum
2006. június 23. 10:48

A kiskereskedelmi forgalom volumene 2006 első négy hónapjában naptárhatástól megtisztítva 5.7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a KSH. Az áprilisi adatokat jelentősen befolyásolta, hogy a húsvéti vásárlások zöme az idén áprilisra, tavaly márciusra esett. Áprilisban kiigazítás nélkül 6.1%-kal, - a húsvét hatását is kezelő - naptárhatással kiigazítva 4.1%-kal emelkedett az előző év

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

áprilisához képest a változatlan áron számított forgalom. Az adatok a fogyasztási kereslet dinamikájának enyhe mérséklődését mutatják.

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva áprilisban kiigazítás nélkül 10.1%-kal, naptárhatással kiigazítva 4.0%-kal bővült az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem változatlan áron számított forgalma. Ezen belül a hipermarketeket és szupermarketeket is magába foglaló vegyes termékkörű kiskereskedelem forgalma gyorsabban, az élelmiszer szakkereskedelemé lassabban emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítési volumene áprilisban kiigazítás nélkül 2.8%-kal, naptárhatással kiigazítva 4.2%-kal bővült. A viszonylag alacsony növekedésben elsősorban az építőanyag-, az iparcikk jellegű vegyes, valamint az egyéb iparcikk kiskereskedelem gyengélkedésének hatása tükröződik. Dinamikusan nőtt ugyanakkor - a kis súlyú használtcikk- és csomagküldő kiskereskedelmen kívül - a gyógyszer-, gyógyászati termék-, illatszer-, valamint a textil-, ruházati és lábbeli-kiskereskedelem forgalma.

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító jármű- és üzemanyag-kiskereskedelem hazai eladási volumene kiigazítás nélkül áprilisban 5.0%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A gépjármű- és járműalkatrész-kiskereskedelem eladási volumene mérsékeltebben (1.4%-kal), a gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem forgalma dinamikusabban (9.4%-kal) nőtt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jármű- és üzemanyag-forgalommal együtt számított kiskereskedelem összességében (kiigazítás nélkül) az első négy hónapban 63%-kal, áprilisban 5.8%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az Eurostat gyorsbecslése szerint 2006 áprilisában az Európai Unió 25 tagállamában átlagosan 3.8%-kal, az eurózóna országaiban 2.8%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos hónapjához képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?