2 °C Budapest

Választások után, nem fogy az autó

Pénzcentrum
2006. június 15. 15:30

Az elmúlt egy hónapban Európában 1,35 millió új autó talált gazdára ez, 10,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban, közölték a német járműipari szövetségben (VDA).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A Szövetség azonban hangsúlyozza, hogy a jelentős növekedést óvatosan kell kezelni, mivel idén májusban több nyugat-európai országban kettővel több volt a munkanapok száma. Az idei első öt hónapban a VDA adatai szerint 2,6 százalékkal, 6,52 millióra nőtt a forgalomba helyezett járművek száma.


Áprilisban az általános helyzet egész Nyugat-Európában jóval kedvezőtlenebb volt. Németországban, áprilisban 10 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett autók száma, 282 ezer járműre. Franciaországban az első négy hónapban 1,8 százalékkal kevesebb új autó kapott rendszámot, mint egy évvel korábban. Spanyolországban új autókból 10,5 százalékkal kevesebbet vásároltak áprilisban, mint tavaly áprilisban, a visszaesés még tavaly év végén kezdődött.


Nemteljes egy évi javulás után áprilisban az olasz autópiac is visszaesett: 6,6 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest, habár az ottani szakági szövetség (ANFIA) ezt - az idén - kevesebb munkanapon kívül annak is betudja, hogy most áprilisban izgalmas parlamenti választások voltak, és ezért az emberek kevésbé figyeltek arra, hogy új autókat kellene vásárolniuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A májusi erősödés elsősorban a Fiat és a Volkswagen modellek erőteljes értékesítésének köszönhető, de az átlagosnál jobban nőtt a Toyota, a Honda, a Suzuki és a Mazda értékesítése is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57