1 °C Budapest

Választások után, nem fogy az autó

Pénzcentrum
2006. június 15. 15:30

Az elmúlt egy hónapban Európában 1,35 millió új autó talált gazdára ez, 10,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban, közölték a német járműipari szövetségben (VDA).


A Szövetség azonban hangsúlyozza, hogy a jelentős növekedést óvatosan kell kezelni, mivel idén májusban több nyugat-európai országban kettővel több volt a munkanapok száma. Az idei első öt hónapban a VDA adatai szerint 2,6 százalékkal, 6,52 millióra nőtt a forgalomba helyezett járművek száma.


Áprilisban az általános helyzet egész Nyugat-Európában jóval kedvezőtlenebb volt. Németországban, áprilisban 10 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett autók száma, 282 ezer járműre. Franciaországban az első négy hónapban 1,8 százalékkal kevesebb új autó kapott rendszámot, mint egy évvel korábban. Spanyolországban új autókból 10,5 százalékkal kevesebbet vásároltak áprilisban, mint tavaly áprilisban, a visszaesés még tavaly év végén kezdődött.


Nemteljes egy évi javulás után áprilisban az olasz autópiac is visszaesett: 6,6 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest, habár az ottani szakági szövetség (ANFIA) ezt - az idén - kevesebb munkanapon kívül annak is betudja, hogy most áprilisban izgalmas parlamenti választások voltak, és ezért az emberek kevésbé figyeltek arra, hogy új autókat kellene vásárolniuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A májusi erősödés elsősorban a Fiat és a Volkswagen modellek erőteljes értékesítésének köszönhető, de az átlagosnál jobban nőtt a Toyota, a Honda, a Suzuki és a Mazda értékesítése is.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?