12 °C Budapest

Hogyan szerezzünk jegyet a Labdarúgó Vb-re?

Pénzcentrum
2006. január 7. 08:00

Minden bizonnyal a ma harmincas éveit taposó korosztály nyugdíjas lesz már, amikor 2006 után ismét Európa ad otthont a futball világrangadónak. Nem csoda, ha sokan úgy döntenek, kihasználják az alkalmat, és jegyet váltanak a németországi lelátókra. De hogyan, mennyiért és mikor a legcélszerűbb megvásárolni a belépőt?

Minden bizonnyal a ma harmincas éveit taposó korosztály nyugdíjas lesz már, amikor 2006 után ismét Európa ad otthont a futball világrangadónak. Nem csoda, ha sokan úgy döntenek, kihasználják az alkalmat, és jegyet váltanak a németországi lelátókra. De hogyan, mennyiért és mikor a legcélszerűbb megvásárolni a belépőt? 
A legegyszerűbben az interneten a www.fifaworldcup.com honlapon igényelhetünk jegyet a 2006-os VB-re. Bár faxon vagy postán is eljuttathatjuk regisztrációs lapunkat a szervezőknek, egy működő e-mail cím feltüntetésére így is szükségünk lesz. Az internet elérés és elektronikus levelezés használata tehát minden jegyvásárlónak elengedhetetlen.
Háztartásonként legfeljebb négy személy számára igényelhető jegy összesen hét mérkőzésre. Fontos, hogy ne adjunk le több igényt, mint amennyi megengedett, mert az a teljes igénylésünk törléséhez vezethet.
Jegyeladási szakaszok
A világbajnokság rendkívül népszerű esemény, ezért rendszerint többen szeretnének kilátogatni a mérkőzésekre, mint amennyi nézőt a stadionok fogadni tudnak. A túligénylés kezelésére egy olyan jegyeladási rendszert dolgoztak ki a németországi VB szervezői, melyben egyszerre érvényesül a sorsolás és a „first come first served”, érkezési sorrendben történő kiszolgálás gyakorlata.
Az igénylés öt elkülönített idősávban, ún. jegyeladási szakaszban folyik. Az első és a harmadik szakaszban sorsolással, a második, negyedik és ötödik szakaszban a beérkező igénylésének sorrendjében értékesítik a jegyeket.
Jelenleg - január 15-ig - a harmadik jegyeladási szakaszban vagyunk, tehát túligénylés esetén sorsolás dönti el, hogy ki ülhet majd a lelátókon. Ha ebben a szakaszban nem kedvezett nekünk a szerencse, természetesen újra megpróbálhatunk jegyet szerezni a február 14-én induló negyedik jegyeladási szakaszban is. Ekkor már érdemes sietni, hiszen a jegyeket az igénylések beérkezési sorrendjében adják el.
Milyen jegyek kaphatóak?
A világbajnokságra kétféle belépőjegy kapható: az egyik a tetszőleges arénába, tetszőleges csapat mérkőzésére váltható „egyszeri” jegy, a másik az úgy nevezett „csapat specifikus” jegy, mely egy bizonyos csapat mérkőzéseinek követésére szolgál. Ez utóbbi jegy típus sorozatban igényelhető. A legrövidebb sorozat egy adott csapat 3 csoportmérkőzésére szól, a legtöbb mérkőzést magában foglaló széria pedig egészen a kiesésig, vagy az áhított végső győzelemig elkíséri a nemzeti válogatottat.  
Mennyibe kerül?
Csoportmérkőzésre szóló „egyszeri” jegyek már 35 és 100 Euró között kaphatóak, de  természetesen a bajnokság előrehaladtával a részvétel is egyre drágul és a finálé oldalsó lelátójára már 600 Euróért, azaz 150 ezer forintért ülhetünk. A vételáron felül a jegyek házhoz szállításáért is fizetni kell. Egy 100 Eurós jegy hazaszállítása 18 Eurónkba kerül majd. Bár a belépők ára elég borsos, vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy VB jegyünkkel díjmentesen utazhatunk a helyi tömegközlekedés járatain, tehát villamosra már nem kell költeni.
Hogyan fizessünk?
 
Legegyszerűbb, ha MasterCard bankkártyával fizetünk, így gyorsan és biztonságosan egyenlíthetjük ki a jegyek vételárát. Más bankkártyát, a szponzorációs megállapodás miatt a VB szervezői nem fogadnak el. Természetesen lehetséges banki átutalással is fizetni a jegyért, de ez - mint a hétköznapi esetek többségében - bonyolultabb, és költségesebb, mint bankkártyával.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem