Woman in business clothes touches the infotainment panel screen in her electric vehicle.

Itt van Elon Musk rendkívüli bejelentése: egy hónapig bárki ingyen kipróbálhatja a legújabb Teslát

2024. március 26. 10:44

A Tesla egy hónapos próbaidőszakot kínál az USA-ban élő ügyfeleinek Full Self-Driving (FSD) vezetéstámogató technológiájának kipróbálására. A döntés célja a járművek városi navigációjának megkönnyítése, mindeközben a növekvő árverseny és a csökkenő kereslet is nyomást gyakorolnak rájuk - közölte a Reuters.

A Tesla bejelentette, hogy egy hónapos próbaidőszakot biztosít Full Self-Driving (FSD) vezetéstámogató technológiájának kipróbálására az Egyesült Államokban a meglévő és az új ügyfelek számára egyaránt. Elon Musk, a cég vezérigazgatója és a vállalat honlapja szerint ez a döntés lehetőséget biztosít az ügyfeleknek arra, hogy megismerjék az új technológiát - Musk egyben el is várja a Tesla munkatársaitól, hogy bemutassák az FSD-t az új vásárlóknak és a szervizelt járművek tulajdonosainak is.

A lépés annak köszönhető, hogy az árverseny és a csökkenő kereslet nyomást gyakorolnak a Tesla eladásaira. Az FSD, ami egyébként 12 000 dollárba kerül, lehetővé teszi a járművek számára a városi utcákon történő önálló navigációt. Habár a Tesla Autopilot és Full Self-Driving rendszereket kínál a vezetés támogatására, a vállalat hangsúlyozza, hogy ezek a technológiák sem teszik a járműveket teljesen autonómmá, azok továbbra is aktív vezetői felügyeletet igényelnek. Elon Musk korábbi ígéretei ellenére a Teslának egyelőre nem sikerült elérnie a teljes autonómia szintjét, emellett a cég vezetéstámogató szoftverét biztonsági és marketing okokból is vizsgálják a hatóságok.

Musk  az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében is megerősítette, hogy a héten az összes FSD-re képes amerikai autó esetében egy hónapos próbaidőszakot engedélyeznek. A próbaüzemet főleg a Tesla X, S és Y modellek újonnan értékesített példányai esetében ajánlják.

A vállalatot súlytó árharc több mint egy éve tart. Januárban felhívták a figyelmet arra is, hogy az év során jelentősen alacsonyabb értékesítési növekedésre számítanak, ugyanis a fókuszt a "Redwood" kódnévvel ellátott, következő generációs elektromos jármű gyártására helyezik. További kihívást jelent a Tesla számára az önvezető rendszerekkel kapcsolatos fokozott hatósági ellenőrzés, ami az Egyesült Államok mellett néhány európai országot is érint. Az Egyesült Államok útjairól decemberben majdnem 2 millió járművet hívtak vissza új biztonsági parancsok telepítse céljából.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm