1 °C Budapest
Telecommunication tower with 4G, 5G transmitters. Cellular base station with transmitter antennas on a telecommunication tower on against a blue sky with clouds. Tinted

Reagált a Vodafone: ennek az internetezési módnak tényleg befellegzett

2021. október 7. 14:02

A 4G hálózatok teljes lefedettsége, valamint az 5G rohamos terjedése miatt világszerte egyre több szolgáltató dönt a 3G hálózatok kivezetése mellett. Ez a változás Magyarországon is időszerű.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar hírközlési hatóság az európai szabályozási alapelvekkel összhangban technológiasemlegesen szabályozza a frekvenciahasználatot. Nem sürgeti, de nem is akadályozza az átállást – hangsúlyozta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője, aki az előrejelzések alapján úgy véli, Magyarországon 2022 és 2023 között következhet be a 3G lekapcsolása.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mai kommunikációjára a Vodafone Magyarország is állástfoglalt a 3G hálózat kivezetése kapcsán.

A 3G kivezetés módjára, és időzítésére vonatkozó döntéseit a piac mindenkori állapotára és az érintett felhasználók igényeire figyelemmel fogja meghozni

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?