18 °C Budapest
Tévhitben éltünk a pulykahússal kapcsolatban: ez a recept ősi titokról rántja le a leplet

Tévhitben éltünk a pulykahússal kapcsolatban: ez a recept ősi titokról rántja le a leplet

2021. december 10. 08:19

A pulykahús fogyasztása sok esetben kényes téma, hiszen többen száraznak tartják, nem szívesen fogyasztják, vagy csupán azért készítik, mert az orvosuk tanácsolta. Mindenki számára jó hír lehet a Hellovidék cikke, mert az általuk ismertetett recept minden eddigi tapasztalatot és sztereotípiát megdönt a száraz és unalmas pulykahússal kapcsolatban.

Kóstoltam már igazán exkluzívan elkészített pulykamellet, amit először szalonnával tűzdeltek, majd pácoltak, utána szuvidáltak, majd egy kicsit pirítottak, és különböző szószokkal tették még szaftosabbá. Nem mondom, azt sem toltam a tányérom szélére, de én az egyszerűség híve vagyok, főleg, ha háziasszonyként gyorsan és finomat kell készítenem a családnak - írja a portál szerzője.

A következőkben olvasható receptem egy sóval és némi zsiradékkal készülő sült, ami ugyan 3 órán át sül, de nem kell vele foglalkoznunk, és ez az egyik legjobb tulajdonsága. Lehet variálni egy kis fokhagymával, szalonnával, vagy némi köménnyel, de azt mondom, kár elrontani. Bebizonyítom!

Amikor még szétszedtük a házat…

Koromból adódóan mindig kicsit mosolyognak rám, amikor azt mondom: „..mikor még fiatal voltam”-de valóban 15 évvel ezelőtti a következő történet, amikor középiskolások voltunk és ezt a sültet ettük. Ugorjunk is vissza az időben, helyileg Győrbe, ahol egy zeneművészeti iskolában a fiúk és a lányok is kollégiumban laknak egész héten. Ebből kifolyólag a szabadságvágy egyre inkább nő és nő, ami többségben egészen jó kis bulikba torkollik. Ezúttal sem volt ez másként, amit nagyon kedves Matyi barátunknak köszönhettünk.

A részleteket és a teljes receptet a Hellovidék cikkében olvashatod!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?