9 °C Budapest

Áron alul szabadulhatott meg házától Bangó Margit

2017. május 8. 16:50

Hosszadalmas értékesítési tortúra után végre talált vevőt kispesti otthonára Bangó Margit. A Kossuth-díjas énekesnő ötszobás otthonát áron alul kínálta, helyette családja közelében vásárolt új ingatlant.

A mama eladta a kispesti otthonunkat és itt, tőlünk 4 utcára vásárolt egy új ingatlan magának

- árulta el a TV2 Otthontérkép magazinműsorában Tina, az énekesnő unokája.

Bangó Margit idén márciusban még közösségi oldalán is megosztotta, hogy eladóvá vált az otthona. A XIX. kerületi 160 négyzetméteres ingatlant (ami egyébként egy 250 négyzetméteres telken áll) eléggé olcsón 33 millió forintért árulta az énekesnő. A 206 ezer forintos négyzetméterár ugyanis csaknem harmadával kevesebb, mint a környékbeli ingatlanoké. A ház Kispest óvárosában található, ahol nagyjából 300 ezer forint négyzetmétere a nagyobb alapterületű házaknak, ez alapján körülbelül 48 millió forintot érhetett valójában Bangó Margit otthona.

Az énekesnő vélhetően azért is akart sürgősen, akár áron alul túladni az otthonán, mert unokája közelébe szeretett volna költözni, ahol egyből bele is szeretett egy házba, ami korábbi sajtónyilatkozatok alapján valahol a Pesti agglomerációban található.

A most eladott ingatlant már számtalanszor láthattuk a tévé képernyőén. Többször szerepelt már az Édes Élet c. műsorban és a Hal a tortán című műsorban is.

Dübörög a lakáspiac

A lakásvásárlási láz azonban nem csak a Bangó családot kapta el, egyes becslések szerint az év első hónapjában országosan 36-38 ezer lakás cserélt gazdát. Ráadásul általában a második és a harmadik negyedév eladásai határozzák meg leginkább az éves teljesítményt, ezért mindenképpen bíztató jel, hogy idén a tavaszi szezon előtt már ilyen számban történtek tranzakciók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fővárosban a használt lakások többsége 10-25, míg vidéken 10 millió forint alatt kelt el. Új építésűeknél Budapesten leginkább 20-40, vidéken pedig 10-25 millió forint értékben adtak el lakóingatlant.

A fővárosban az eladott ingatlanok közel fele új és használt lakásoknál egyaránt 50 m² alatti volt. Az összes eladáson belül itt volt a legnagyobb az értékesített új lakások aránya, 16 százalékot tettek ki.

Vidéken a használt ingatlanok 45 százaléka 10 millió forintnál alacsonyabb áron kelt el, az új lakás tranzakciók nagyobb része pedig a 10-25 millió forint közötti ársávban. Az új lakások aránya, az összes tranzakción belül mindössze 10 százalék volt.

Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője 2017-ben a legnagyobb mértékű tranzakciószám növekedést a fővárosi agglomeráció gyorsforgalmi utak által érintett térségeiben vetíti előre. Különösen az északi és a déli agglomerációs szektorban (a 2-es főút, az M3-as illetve délen az M0, 4-es út és M6 autópálya közötti szakasza mentén, illetve ezen utak közvetlen vonzáskörzetében), valamint vidéken, a megyei jogú városokban és környékükön.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem