2019. november 20. szerda Jolán

Véget ért az őrület a lakáspiacon: az árak sem nőnek már?


Egyre kevesebb használt lakást vásárolnának a magyarok, a befektetők inkább az állampapírba teszik a pénzüket - írja a Magyar Hírlap.

Budapesten június eleje óta folyamatosan csökken a kereslet a használt lakások iránt, idén júniustól 32 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest - mondta el a lapnak Balogh László, az ingatlan.com szakértője. Vidéken 11 százalékkal csökkent a kereslet.

Lakást vásárolnál? Használd a Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorát!

A befektetők június eleje óta inkább a MÁP+-ba teszik a pénzüket, ezzel pedig a saját célra vásárlók jobb alkupozícióba kerülnek vásárláskor. Mindemellett még mindig nem lehet 20 millió forint alatt lakást vásárolni a fővárosban, az év végi lakásátadási boom azonban az új lakások piacán is némileg leszoríthatja az árakat.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így segíti mellőzött pályatársait a Mi kis falunk sztárja
Egymást érik az új magyar fikciós tartalmak, melyeknek szükségük van színészekre.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS