2019. június 20. csütörtök Rafael

Tömeg és káosz Budapesten: elindult a 3-as metró déli szakaszának felújítása


Kezdődik a 3-as metró déli szakaszának felújítása, indul a metrópótlás. Olvasónk szerint nagy a tömeg, de a buszok viszonylag gyakran indulnak. Ugyanakkor az Üllői utat megviseli a rengeteg pótlóbusz. A Váci utat pedig fel kell újítani, mert szétjárták a metrópótlók.

Döcögősen indul az M3-as metró felújítása a dél-pesti szakaszon. Olvasónk nagy tömeggel találkozott a Nagyvárad téren, most jópár hónapig csak idáig közlekedik a 3-as metró, innen busszal kell tovább utazni Kőbányáig.

Mint látható, rengetegen mennek le a metróba, illetve igyekeznek fel a pótlóbuszokhoz. A becslések szerint befelé, a belváros felé nagyjából 15-20 perccel nőtt meg a tömegközlekedők menetideje a pótlás miatt.


Tömeg a Nagyvárad téren. Fotó: olvasónk.

Ugyanakkor érdemes figyelni, milyen buszra száll az ember, ugyanis a BKK az M3 jelzésű pótlóbuszok mellett az M3E-s járatokat is elindította, amelyek viszont kihagyják a Népligetet, hogy gyorsabban odaérjenek a Kökire. Emellett a 233M és a 194 M-es buszok is igyekeznek tehermentesíteni a vonalat.


Fotó: olvasónk

Ahogyan olvasónk írta, a Nagyvárad térnél érthetően, és sokszor ki vannak táblázva az infók, és a padlóra is fel van festve, hogy merre kell menni a buszokhoz - ez egyébként az északi szakasz felújításakor is így volt.


45 másodpercenként mennek a buszok, egyelőre bírják a tömeget. Fotó: olvasónk

Ugyanakkor az autósok bosszankodhatnak, hiszen a reggel amúgy is elég forgalmas Üllői útra most még a pótlókat is ráeresztették.

Érdemes még megjegyezni, hogy a felújítás idején BKK-bérlettel az InterCity vonatokra is fel lehet szállni Budapest felé, így is tehermentesítve a buszokat. A "normál", elővárosi vonatokon egyébként amúgy is érvényesek a bérletek.

Javítani kell a Váci utat

Több mint 250 millió forintból teszik rendbe a Váci úton ideiglenesen kialakított buszsávot, ugyanis a 3-as metró északi szakaszának buszos pótlása megviselte ezt az útvonalat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) a Világgazdasággal. A tervek szerint augusztusban újítják majd fel a Váci úton kialakított buszsávot. A több mint tíz kilométer hosszú szakaszt azért kell rendbe tenni, mert a metró északi szakaszának modernizálása miatt a Lehel tér és Újpest-Központ megálló között 2017 novemberétől ez év március végéig pótlóbuszok szállították az utasokat. A vonalon kialakított buszsávon az aszfaltot a majdnem másfél év alatt rendkívüli megterhelés érte: naponta 60 csuklós busz használta, a járművek csúcsidőszakban 45 másodpercenként követték egymást.

Így munkanapokon 24 óra alatt több mint 1600 járat koptatta az útburkolatot.

A BKV által megbízott kivitelező mostanra minden ideiglenes buszsávot megszüntetett, a Váci úton mindenütt három sávon áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére. Elszórtan még sávelhúzások vannak érvényben, és néhány helyen még el kell bontani az ideiglenes buszperonokat, ezt a munkát ezen a héten végzik el - közölte a BKK.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Tesco

06.20-06.26
Országos

Auchan

06.20-06.26
Országos

Aldi

06.20-06.26
Országos

Lidl

06.20-06.26
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk