Turn the crank of a home radiator for maintenance

Elfogadták a rezsiszigorítást a XII. kerületben: közintézmények zárnak be, megemelik bölcsődei, étkeztetési díjak

2022. szeptember 22. 14:42

Januártól bezár a MOM Kulturális Központ és egy csomó más intézmény is a XII. kerületben. A rezsiszigorítást csütörtökön fogadta el az önkormányzat. Az óvodák és a bölcsődék nyitva maradnak, ezért a többi intézményen fognak spórolni.

Elfogadta a XII. kerületi önkormányzat a téli rezsiszigort, amelyet Pokorni Zoltán polgármester terjesztett a képviselő-testület elé - írtja a 444. A bölcsődéket és az óvodákat mindenáron nyitva fogják tartani, hogy a szülők el tudjanak menni dolgozni, ezért más intézményeknél húzzák meg keményebben a nadrágszíjat. Arról döntöttek hogy az óvodákban legfeljebb 20-22 fok lehet, a bölcsődék öltözőhelyiségeiben 24 fok. Novembertől emelik a bölcsődékben a gondozási díjakat, kerületben lakóknak napi 1400 forintról 1700 forintra, nem kerületieknek 2 800 forintról 3 400 forintra. Januártól 20 százalékkal emelkik a közétkeztetés díját is.

Januártól be fog zárni a MOM Kulturális Központ, a Barabás-villa, a Jókai Klub, a Hegyvidék Galéria, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, a Városmajori uszoda, a MOM Sportközpont
és a Városmajori focipályák. Emellett a Normafánál lévő idősek nappali gondozását végző központ is bezár, de a Németvölgyi nyitva marad.

Emellett az önkormányzati hivatalokban, ahol csak lehet, heti 2 napot otthonról dolgozhatnak az alkalmazottak. Rezsitámogatást vezetnek be a rászorulóknak és az egyedülálló időseknek, ennek a mértéke 13 ezer forint lesz. Az önkormányzati bérlakások bérleti díja egyelőre nem emelkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem