Turn the crank of a home radiator for maintenance

Elfogadták a rezsiszigorítást a XII. kerületben: közintézmények zárnak be, megemelik bölcsődei, étkeztetési díjak

2022. szeptember 22. 14:42

Januártól bezár a MOM Kulturális Központ és egy csomó más intézmény is a XII. kerületben. A rezsiszigorítást csütörtökön fogadta el az önkormányzat. Az óvodák és a bölcsődék nyitva maradnak, ezért a többi intézményen fognak spórolni.

Elfogadta a XII. kerületi önkormányzat a téli rezsiszigort, amelyet Pokorni Zoltán polgármester terjesztett a képviselő-testület elé - írtja a 444. A bölcsődéket és az óvodákat mindenáron nyitva fogják tartani, hogy a szülők el tudjanak menni dolgozni, ezért más intézményeknél húzzák meg keményebben a nadrágszíjat. Arról döntöttek hogy az óvodákban legfeljebb 20-22 fok lehet, a bölcsődék öltözőhelyiségeiben 24 fok. Novembertől emelik a bölcsődékben a gondozási díjakat, kerületben lakóknak napi 1400 forintról 1700 forintra, nem kerületieknek 2 800 forintról 3 400 forintra. Januártól 20 százalékkal emelkik a közétkeztetés díját is.

Januártól be fog zárni a MOM Kulturális Központ, a Barabás-villa, a Jókai Klub, a Hegyvidék Galéria, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, a Városmajori uszoda, a MOM Sportközpont
és a Városmajori focipályák. Emellett a Normafánál lévő idősek nappali gondozását végző központ is bezár, de a Németvölgyi nyitva marad.

Emellett az önkormányzati hivatalokban, ahol csak lehet, heti 2 napot otthonról dolgozhatnak az alkalmazottak. Rezsitámogatást vezetnek be a rászorulóknak és az egyedülálló időseknek, ennek a mértéke 13 ezer forint lesz. Az önkormányzati bérlakások bérleti díja egyelőre nem emelkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?