Man getting up in the morning

Ablakot cserélnél? Horror árakra, több hónapos várakozásra készülj

2021. október 25. 08:15

A munkák a járványhelyzet alatt csökkentek nagyjából 20 százalékkal de nőtt az árajánlatkérések száma mert mindenki kivárt a covid miatt. Most a negyedik hullám határán rengeteg munka befutott viszont a globális alapanyaghiány miatt nagyon nagy csúszásokkal tudnak csak szállítani - írja a HelloVidék.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyílászárók cseréje legtöbbször a tavaszi hónapokban történik meg, de sokan használják ki az otthonfelújítási támogatás adta lehetőségeket, és vágnak bele még ősszel. Jelenleg egy ablakcsere egy családi házon 2-4 nap. De ez nagyban függ attól hogy hány db ablak cseréjéről van szó, kérnek-e teljes körű fal visszajavítást stb. Az ablakos szakmában jelenleg nem kell sokat várni a szakemberekre, mert inkább  az a helyzet, hogy az ablakra kell várni, hogy megérkezzen.

A járványhelyzet közvetve nem hatott az árakra, inkább az utóhatása az, amit most globális alapanyag hiánynak nevezünk. És ez rendkívül megemelte az árakat - mondta el a HelloVidéknek Molnár Péter, a Molnárablak-Trade Kft. vezetője.

Ha érdekel a teljes interjú, itt elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?