Életveszély a magyar otthonokban: már ketten meghaltak

Életveszély a magyar otthonokban: már ketten meghaltak

Pénzcentrum
2017. november 13. 09:00

Novemberben már két fővárosi áldozata is volt a szén-monoxidnak - írja a Magyar Idők.

Budapesten eddig ketten haltak meg a hónapban szén-monoxid-mérgezés következtében. Müller Máté, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft. ügyfélkapcsolati és kommunikációs osztályának vezetője elmondta, hogy a tragédiák kockázatát a rendszeres kéményellenőrzéssel lehet minimalizálni. A kéményseprők az ellenőrzés során nem csupán a kéményt, hanem annak működési környezetét is ellenőrzik, mivel a szén-monoxid-visszaáramlásokat jellemzően a működési környezet problémái okozzák.

Baleseteket okozhat a tüzelőberendezés karbantartásának hiánya, amely életveszélyt jelenthet az ingatlan lakóira. A balesetek további forrása lehet a gázkészülék elégtelen levegő-utánpótlása is.

Könnyen életveszélyes helyzetet teremthet, ha a gázkészülékkel egyidejűleg használunk olyan készülékeket, melyek képesek megváltoztatni az ingatlanban uralkodó nyomásviszonyokat (konyhai szagelszívó, fürdőszobai ventilátor), de a szilárdtüzelő berendezések (például kandalló, kályha) gázkészülékkel párhuzamos használata is kockázatos lehet.

A kockázatok minimalizálása érdekében javasolt, hogy gázszerelő szakember rendszeresen ellenőrizze a gázkészülékeket, és gépészmérnök segítségével gondoskodjanak a levegő-utánpótlás megfelelő biztosításáról.

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?