Egyre több magyar fizeti így a rezsit, és a többi számlát

Egyre több magyar fizeti így a rezsit, és a többi számlát

2015. március 27. 16:00

Egyre több csekket fizetnek be a Posta csekkbefizető automatáin keresztül: február eleje óta több mint 43 ezer tranzakció történt, több mint 460 millió forint értékben - tudta meg a Pénzcentrum a Magyar Postától.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan emelkedett az igénybevétel a Posta csekkbefizető automatáin, ami kiugróan magas a hó elején. Eddig több mint 43 ezer csekkbefizetés történt, több mint 460 millió forint értékben.

A csekkbefizető automatákat használó ügyfelek fele kettő, vagy annál több csekket fizet be egy tranzakcióval. A legforgalmasabb időszak a hónap első fele, napon belül pedig a 11-13 óra és a 16-18 óra közötti időszak.

Eddig a legnagyobb forgalmat a Nyugati pályaudvarnál lévő posta automatája, illetve a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpontban található készülék generálta.

Mint ismert, a csekkbefizető automatákon keresztül minden csekk kibocsátó, valamennyi csekkje (akár a kézzel kitöltött csekk is) befizethető - az automata elhelyezkedésétől függően - akár a hét minden napján, a késő esti órákban is. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül! Egy fizetési művelettel maximum 290 ezer forint értékben, legfeljebb öt csekk adható fel.

Országszerte jelenleg húsz csekkbefizető automata üzemel.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta lapunkat, hogy - az igénybevételtől függően - tervezik a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálják annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítsanak. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsolják a csekkbefizető automata hálózatot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A csekkbefizető automata használata

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?