1 °C Budapest

Egyre több magyar fizeti így a rezsit, és a többi számlát

2015. március 27. 16:00

Egyre több csekket fizetnek be a Posta csekkbefizető automatáin keresztül: február eleje óta több mint 43 ezer tranzakció történt, több mint 460 millió forint értékben - tudta meg a Pénzcentrum a Magyar Postától.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan emelkedett az igénybevétel a Posta csekkbefizető automatáin, ami kiugróan magas a hó elején. Eddig több mint 43 ezer csekkbefizetés történt, több mint 460 millió forint értékben.

A csekkbefizető automatákat használó ügyfelek fele kettő, vagy annál több csekket fizet be egy tranzakcióval. A legforgalmasabb időszak a hónap első fele, napon belül pedig a 11-13 óra és a 16-18 óra közötti időszak.

Eddig a legnagyobb forgalmat a Nyugati pályaudvarnál lévő posta automatája, illetve a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpontban található készülék generálta.

Mint ismert, a csekkbefizető automatákon keresztül minden csekk kibocsátó, valamennyi csekkje (akár a kézzel kitöltött csekk is) befizethető - az automata elhelyezkedésétől függően - akár a hét minden napján, a késő esti órákban is. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül! Egy fizetési művelettel maximum 290 ezer forint értékben, legfeljebb öt csekk adható fel.

Országszerte jelenleg húsz csekkbefizető automata üzemel.

A Magyar Posta arról is tájékoztatta lapunkat, hogy - az igénybevételtől függően - tervezik a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálják annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítsanak. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsolják a csekkbefizető automata hálózatot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
A csekkbefizető automata használata

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem